Het proces als onderdeel van de software kwaliteit

In een software-wereld waar steeds sneller ontwikkeld en gereleased moet worden om mee te kunnen komen in de concurrentiestrijd, is het soms lastig om kwaliteit de juiste plek te geven. Dat het proces belangrijk is voor de kwaliteit van de software, heb ik in mijn vorige opdracht duidelijk ervaren. Onder grote tijdsdruk moest er een belangrijke release uit. Op aandringen van de developers werd er drie weken voor de releasedatum besloten dat er extra testcapaciteit nodig was. En het klopte dat dit nodig was, aangezien de applicatie ongeveer zes maanden niet getest was. In die zes maanden was er hard gewerkt aan de achterliggende code en was ongeveer 80% van de app gerefactored. Het enige dat nu nog moest gebeuren was de app testen en releasen. Eitje toch?

Lees meer op Polteq