Onze passie is falen

Wat een rare titel! Klopt hij wel? Wat is falen eigenlijk? Er zijn verschillende definities: een fout begaan, afgaan, mislukken, allemaal definities met een negatieve lading. Maar ook: het gewilde niet bereiken. Dat is al veel minder negatief en in de wetenschap volledig geaccepteerd; daar gebruikt men een gefaald experiment om het volgende experiment te verbeteren!

Ook in agile werken zit “mogen falen” en verbeteren ingebouwd. Helaas gebruiken maar weinig teams dit mechanisme. Vaak omdat niemand zijn/haar nek durft uit te steken (omdat verbeteren voelt als zeggen dat je het niet goed doet). Binnen Polteq verbeteren ze hun assessment dienst continu om hem aan te passen aan de marktbehoefte.

Voor 2015 waren ze gewend aan grote, meerweekse assessments. De opkomst van agile werken daagde hen uit om een agile variant te ontwikkelen die voor één team in één week kan worden uitgevoerd. Ook dat bleek voor sommige klanten nog te lang en/of te duur. Inmiddels weten ze, door het te proberen met durf om te falen, dat het ook in twee dagen of zelfs in twee uur kan.

Lees hier meer.