Tester moeten dapper zijn in plaats van zich een pechvogel te voelen

In elk bedrijf werken testers en ontwikkelaars samen binnen projecten en teams. En we zien nog steeds dat het management binnen sommige van die bedrijven ontwikkelaars meer waarderen dan testers. Ze zien de ontwikkelaars als de makers en de automatiseerders, terwijl de testers in hun ogen alleen maar op zoek zijn naar de fouten die de ontwikkelaars gemaakt hebben.

Nicolai schrijft echter op het blog van EuroSTAR dat testers zich geen pechvogel moeten voelen als het management zo tegen ze aan kijkt. Zij zegt dat testers dapper moeten zijn. Dat ze moeten opstaan en van de daken moeten schreeuwen hoe belangrijk kwaliteit is. Testers moeten durven aantonen dat ze wel degelijk toegevoegde waarde hebben, maar ook dat kwaliteit ieders verantwoording is en niet alleen van de testers. Nicolai ziet gelukkig wel dat er veranderingen gaande zijn en dat de testers steeds meer als volwaardig teamlid gezien wordt. De rol van tester wordt ook steeds breder doordat ze zich steeds meer gaan richten op het lezen en schrijven van code en het automatiseren van testen.

Lees het hele artikel op de website van de EuroSTAR Huddle.