Testbirds ontvangt €7M groeigeld en opent internationaal kantoor Amsterdam

Softwaretestprovider Testbirds heeft een investering van 7 miljoen euro veilig weten te stellen. Het bedrijf is erin geslaagd Wachstumfonds Bayern, dat wordt beheerd door Bayern Kapital, en BayBG als nieuwe investeerders aan te trekken. Dit is de vierde investeringsronde die de van oorsprong Duitse testspecialist succesvol heeft afgerond. Het nieuw verworven kapitaal wordt ingezet voor de ontwikkeling van testinnovaties en om de internationale groei voort te zetten – met daarin een hoofdrol voor het Amsterdamse kantoor.

Naast de nieuwe investeerders hebben ook Seventure Partners, Falk Strascheg Holding en btov, die eerder in Testbirds stapten, hun vertrouwen in de testprovider hernieuwd met een kapitaalinjectie. “We zijn bijzonder trots het vertrouwen te hebben gewonnen van twee nieuwe investeerders en opnieuw erkenning te ontvangen van de mensen waarmee we al een sterke relatie hebben opgebouwd,” aldus Philipp Benkler, oprichter en CEO van Testbirds. “Dit maakt het mogelijk onze producten en dienstverlening te blijven innoveren, en daarnaast nieuw talent aan te trekken om mondiaal onze positie te verstevigen als een van de leidende serviceproviders in software testing.”

Strategische stappen hiertoe zijn reeds gezet. Begin dit jaar is besloten het Amsterdamse kantoor te laten fungeren als centrale hub voor internationale business. Andrew Maat, eerder countrymanager Benelux, is aangesteld als Director International Markets. Maat: “Het is mooi om te zien hoe het afgelopen jaar de business is gegroeid voor het Benelux-team. Die aanpak stemde de founders gelukkig en inmiddels is er een internationaal team waarmee we vanuit Amsterdam onze wereldwijde klanten bedienen. De nieuwe investering is een mooie impuls voor zowel de business als het team.” De groei van het internationale team in Amsterdam gaat tevens gepaard met het betrekken van een nieuw kantoor in het INIT-gebouw aan de Oostenburgermiddenstraat.

Sinds de oprichting in 2011 heeft Testbirds middels crowdtesting en cloud-based testing grote bedrijven als Deutsche Telekom, Audi, Landal GreenParks en meer geholpen met het verbeteren van hun digitale producten en kanalen. Eerdere investeringen hebben geleid tot nieuwe testoplossingen, zoals het Global Real Device Network (GRDN), welke klanten in staat stelt om voor testdoeleinden toegang te krijgen tot echte mobiele devices van testers over de hele wereld. Daarnaast is het Testbirds-team uitgegroeid tot 100 mensen sterk, met vertegenwoordiging in München, Amsterdam, Londen en Stockholm.

——————–
Op de foto oprichters Philipp Benkler (midden), Georg Hansbauer (rechts) en Markus Steinhauser (links)