Testen zonder ai is straks vrijwel onmogelijk

Mensen zijn slim en creatief genoeg om relatief snel een nieuw product te bedenken. Vervolgens te ontwerpen, bouwen en na een geslaagd testproces op de markt te brengen. Eigenlijk maakt het dan niet uit of je een softwareoplossing programmeert of het volgende vliegtuigmodel ontwerpt. Inmiddels zijn in het testproces steeds meer handzame processen ingeruild voor geautomatiseerd testen. Toch is ook dat op termijn niet meer voldoende.

Testen verandert. Zo wint de inzet van kunstmatige intelligentie (artificial intelligence – ai) steeds meer terrein. Sterker nog, we kunnen straks niet meer zonder. Complexiteit, snelheid en explosieve groei van data zorgen ervoor, dat we wel aan de slag moeten met kunstmatige intelligentie. Want weet waar het slimme algoritme allemaal toe in staat is.

Lees hier het hele artikel op de website van de Computable.