Waar kies je voor als je robots wil testen?

Robotgrasmaaiers, stofzuigerrobots, een roboreceptioniste of een kunstmatig intelligente assistente die jouw inkopen doet. Elke dag verschijnen er weer nieuwe robots die ons leven makkelijker en leuker moeten maken. Zo’n slim staaltje technologie moet natuurlijk eerst getest worden. Maar hoe anders is het testen van een robot dan een stuk software? Computable vroeg het aan Rik Marselis, Technology Leader bij Sogeti verantwoordelijk voor Digital Assurance & Testing die zijn eigen robotmaatje heeft. Soms is het niet zo’n fijn maatje want de robot doet wel eens onverwachte dingen. “Het is de kunst om de robot echt te laten doen wat nodig is. Dat is nog wel eens zoeken gegeven de onvoorstelbare hoeveelheid mogelijkheden die robots ons bieden”, vertelt Rik.

Lees hier het hele interview en bekijk hieronder de video met Rik in de hoofdrol.