Robot automatiserings framework, een kort introductie

Bij Agile softwareontwikkeling is testautomatisering vanaf het allereerste begin eerder regel dan uitzondering schrijft Osman Zemouri in zijn artikel. Systeemketens worden steeds complexer en de business wil vooral uit kostenoogpunt steeds sneller en iteratiever (o.a. Scrum en Agile) werken. Bovendien wordt volgens Osman de interactie met de klant en eindgebruiker steeds geavanceerder door nieuwe internettechnologieën en mobiele applicaties. Dit betekent volgens hem een verhoging van het aantal nieuwe risico’s en “meer en meer” testwerk.

Testautomatisering is nog steeds essentieel en blijft een noodzakelijke ondersteuning voor het handmatig testen van applicaties. Voor het automatiseren zijn tal van open source tools te vinden naast de (niet altijd even betrouwbare) licentie-gerichte automatiseringstools. Het artikel van Osman Zemouri richt zich op het Robot Framework. Wat zijn de mogelijkheden in de toekomst? Hebben we dan nog “fysieke” software tot onze beschikking? Zo niet, hoe gaan we dan testen? Creatieve oplossingen als het Robot Framework kunnen de toekomst van automatisch testen bepalen.

Lees hier Osman’s artikel.