Aantoonbare betrouwbaarheid van systemen van groot belang

In een blog over de kernwaarden van Polteq heeft Polteq aangekondigd regelmatig opdrachtgevers en testprofessionals aan het woord te laten om te horen hoe zij de dienstverlening van Polteq ervaren en hoe het is om bij Polteq te werken. Ze vragen het deze keer aan Jaap Boumans, resource manager bij InTraffic en testprofessionals Cinthya Poulina en Robin van Groesen van Polteq.

Bij InTraffic in Nieuwegein werken professionals voor opdrachtgevers als ProRail, NS en Rijkswaterstaat aan hoogwaardige en vernieuwende toepassingen voor verkeersleiding, inframonitoring en reisinformatie. Van innovatie en advies, softwareontwikkeling, integratie, testen, beheer en onderhoud; Intraffic biedt ondersteuning tijdens de volledige software lifecycle.

Waarom maakt InTraffic gebruik van testers van Polteq als ze zelf zo veel expertise in huis hebben? Jaap Boumans: ‘Aan de ene kant heeft dat te maken met het aanbod van testers op de arbeidsmarkt. Het is voor ons moeilijk om gekwalificeerde mensen te vinden. Aan de andere kant zijn de systemen van onze opdrachtgevers complex en bedrijfskritisch. Een softwarefout in een systeem van bijvoorbeeld ProRail kan als gevolg hebben dat er duizenden mensen op het station staan te wachten en onze opdrachtgever ’s avonds in het NOS-journaal tekst en uitleg moet geven. Aantoonbare betrouwbaarheid van systemen is van groot belang. Software testen speelt dus een belangrijke rol en dat vertrouw ik de goed opgeleide en bekwame testers van Polteq wel toe.’

Lees hier de rest van het interview.