Bazinga wint Nederlands kampioenschap softwaretesten

Tijdens het 20 jarig jubileum van TestNet werden de winnaars van het Nederlands kampioenschap softwaretesten bekend gemaakt. Het kampioenschap vond plaats op 1 mei onder leiding van de wereldkampioen softwaretesten en Huib Schoots.

De derde prijs was voor het team Asjemenou Watvindiknou bestaande uit Ide Koops, Jan Bertijn, Ronald Keuning en Mark van Kessel. Dit team gaf heldere, duidelijke resultaten en adviezen, had de test strategie goed beschreven en focuste op meerdere kwaliteitsattributen.

De tweede plaats was voor het team The Amazing Grasshoppers bestaande uit Geoffrey van der Tas, Erik Hendriks, Iris van Blijderveen en Stijn Bunschoten. Dit werd geroemd om het zeer goede teamwork, het samenwerken aan een mindmap, de concrete adviezen die ze gaven over verbeteringen en de duidelijke structuur in hun aanpak en advies. Het verschil met winnaar was miniem, slecht twee tiende punt.

De titel van Nederlands kampioen softwaretesten ging naar het team Bazinga (De agile testers) bestaande uit Carlo van Driel, Klaartje van Zwoll, Jeroen van Seeters en Patrick van Enkhuijzen. Het team had een goede focus, het was duidelijk wat wel en wat niet getest was, ze stelden goede vragen aan de product owner en de bugs waren goed omschreven, voorzien van screenshots en reproduceerbare paden.