TestNet organiseert het NK softwaretesten 2017

Dit jaar gaat TestNet het Nederlands kampioenschap software testen organiseren. Het is de bedoeling dat teams van testers met elkaar gaan strijden om de felbegeerde titel op 1 mei 2017 en bepalen wie de opvolger worden van Rob van Steenbergen die op dit moment nog steeds de (eerste) Nederlands kampioen softwaretesten is. De prijsuitreiking vindt plaats op het voorjaarsevenement van TestNet op 15 mei. Elk team bestaat uit 2 tot 4 personen en test pas op de wedstrijdavond bekend te maken software. Elk team kan punten verdienen met de juiste missie, bugs, testrapport, niet functionele testen en interactie. De jury bestaat uit het team dat het wereldkampioenschap softwaretesten heeft gewonnen tijdens de Agile Testing days 2016, te weten Rob van Steenbergen, Gerard van de Weerd, Pascal Dufour en Klaas Durk Toonen. De jury wordt bijgestaan door Huib Schoots. De product owner van het te testen product (nog niet bekend) zal ook deel van de jury zijn.

Meer uitleg en aanmelden kun je vinden op de website van het NK softwaretesten.