Vacature: Release Manager

Titel: Release Manager
Bedrijf: BMA
Standplaats: Houten
Uren: 36 – 40
Salaris: Een marktconform salaris

solliciteer-direct

=========================================

Release Manager

Healthcare – Ervaren Professional

BMA BV, gevestigd in Houten en sinds het begin van dit jaar onderdeel van de Nederlandse ICT Group [AEX: ICT], levert totaaloplossingen voor de Verloskunde (Obstetrie). Onze producten vinden hun weg ziekenhuizen in diverse landen (BE, FR, UK, NE, SW). Onze huidige softwareapplicaties, bekend onder de merknaam ‘Mosos’, zijn zeer divers: van centrale bewaking op verloskamers en echografie tot en met volledige obstetrische dossiervoering en oplossingen voor kwaliteitsregistratie. Naast de distributie van onze bestaande producten wordt er momenteel hard gewerkt aan de BMA ‘next generation’ producten die nog beter aansluiten bij de hedendaagse zorgverlening in de verloskundige keten.

Door onze diepgaande kennis van het vakgebied Verloskunde en een sterke focus op kwaliteit, vertalen wij onze oplossingen naar praktische bruikbare oplossingen voor onze klanten. Veel van onze medewerkers hebben een achtergrond in de Verloskunde.

BMA houdt zich bezig met het gehele traject van softwareontwikkeling, project implementaties en support. Daarnaast is BMA distributeur in de Benelux van medische apparatuur voor de Verloskunde. BMA is sinds geruime tijd ook actief in het buitenland. Onder meer in België, Frankrijk, Zwitserland en Engeland. Daarnaast zijn we bezig met marktontwikkeling in enkele andere landen. BMA ontwikkelt zich hierdoor steeds meer naar een internationaal georiënteerde organisatie.

Als Release Manager ben je primair verantwoordelijk voor het release proces en de marktvoorbereiding van onze twee productlijnen. Met name het release management rondom de nieuwe productlijn dient nog verder te worden ingevuld en van de Release Manager wordt verwacht dat hij hier zelfstandig invulling aan kan geven.

Verdere taken en verantwoordelijkheden:

 • Naast de eigen taken als Release Manager, de dagelijkse aansturing van testen en markt voorbereiding (waaronder planning en bewaking van de workload);
 • Plannen, organiseren en bewaken van alle releasematig uitgevoerde activiteiten, alsmede het rapporteren daarover Daarnaast het strikt volgen van de QMS-procedures (ISO 13485) en de benodigde afstemming met de diverse afdelingen;
 • Plannen, coördineren en communiceren over releases en release momenten;
 • Inventariseren van functionele wensen uit de diverse markten en de coördinatie rondom deze wensen;
 • Invullen van de Product Owner rol voor de Mosos productlijn;
 • Beoordelen van de werkinspanning en vertaling naar concrete werkopdrachten voor alle betrokken medewerkers;
 • Advisering met betrekking tot het opdelen in logische werkpakketten voor Release Management;
 • Advisering met betrekking tot knelpunten en oplossingen aan de Delivery Manager

Je hebt ervaring met Release Management-activiteiten op zowel logische als technische aspecten, als ook met het werken binnen een Scrum/Agile omgeving. Daarnaast heb je ruime kennis en ervaring als het gaat om het software ontwikkelproces (Life Cycle Management/ALM, ITIL). Bij voorkeur breng je ervaring als Scrum Master mee en beheers je de diverse aspecten van Scrum (zoals Daily Sprint Meeting, Scrum of Scrums, backlog, Sprint Reporting) Verder ben je bekend met moderne ontwikkel tools zoals GitHub, Confluence, Jira, etc.

Qua persoonlijk profiel verwachten wij de volgende eigenschappen:

 • Communicatief sterk; zowel schriftelijk als mondeling; in het Nederlands als ook in het Engels;
 • Teamplayer, gericht op samenwerking en resultaat;
 • Hoog (klantgericht) inlevingsvermogen;
 • Zelfstandige werkwijze met de structuur en discipline om te werken conform het QMS;

Het is een pré als je ervaring hebt met marktintroducties op basis van een Minimum Viable Product (MVP) en derhalve op deze basis een pilotklant kan benaderen en begeleiden.

Wat bieden wij?
BMA biedt een omgeving met veel vrijheid om deze functie, samen met de directe collega’s, zo veel mogelijk naar eigen inzicht in te vullen. BMA streeft voortdurend naar groei en een hoge mate van professionalisering.

Wij zijn een erkend specialist in het bouwen van oplossingen specifiek voor het domein Verloskunde/Gynaecologie. Onze positie willen wij nog verder ontwikkelen door in nauwe samenwerking met onze klanten continu te werken aan innovatieve projecten. Onze organisatie biedt je de mogelijkheden om zelf initiatief te nemen en om te leren van anderen.

De beloning

Wij bieden een marktconform salaris met een flexibel pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Deze kunnen afwijken van de voorwaarden van de ICT Group.

Interesse?
Reageer direct via de ‘Solliciteer‘ button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Keywords: Vacature, fulltime, Houten, Release Manager, Product Manager