Vacature: Hippo-tester bij de Politie

Titel: Hippo-tester
Bedrijf: Politie
Standplaats: Zeist
Contactpersoon: Paul Kraakman
Telefoonnummer: 06 – 10 46 38 68
Uren: 36 – 40
Salaris: Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal 4233 euro (schaal 10 Bpb) op basis van een 36-urige werkweek

solliciteer-direct

=========================================

Ontwikkel jij mee aan de beste website van Nederland?

 • Politie.nl is in 2015 verkozen tot website van het jaar en maakt kans deze titel dit jaar te prolongeren. Naast deze drukbezochte website (maandelijks 3 miljoen bezoekers) ontwikkelt het team hierachter ook nog een heleboel andere interessante producten. Enkele voorbeelden:
 • Politie-app voor burgers en diverse apps voor agenten
  Via het mobile media lab (vrachtwagen ingericht als onderzoeksruimte) worden communicatiemiddelen in het land getest
 • Een maatwerkversie van Buzzcapture voor (wijk)agenten
 • Second screen bij Opsporing Verzocht
 • Misdaad in kaart, de Nederlandse crimemap.

Het team dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en het beheer van deze producten, genaamd Integraal mediabeleid en Digitale media (IMDM), werkt grotendeels vanuit de DevOps methode. Naast de genoemde producten houdt het team zich ook bezig met integraal mediabeleid, de uitvoering van een reputatieonderzoek (nulmeting), het opstellen van een visie op opsporingscommunicatie en een aangifte-volg-systeem.

Voor dit team zoeken we nieuwe collegas die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van cruciale producten waarmee we de verbinding tussen politie en burger kunnen versterken. Heb jij de drive om de online interactie tussen burger en politie te verbeteren? Solliciteer dan nu!

Wat verwachten we van jou?
Als hippo-tester ligt jouw belangrijkste taak in het toetsen van de productkwaliteit aan de acceptatiecriteria van de gebruiker. Jij toetst de kwaliteit van het projectproduct; is opgeleverd wat tussen klant en projectteam is afgesproken? Je aandachtsgebied ligt vooral op de doorontwikkeling van Politie.nl en aanpalende websites. Hierbij maak je gebruik van een geautomatiseerde manier van testen. Je onderhoudt contacten met verschillende partijen: je eigen team, de scrumteams en de testcoördinator. Vanuit je senioriteit heb je een coachende rol richting collega’s.

Wie ben jij?
Wij zoeken collegas die willen ontwikkelen, die kennis en ervaring meebrengen maar nog lang niet zijn uitgeleerd. Ben jij een teamplayer met ambitie? Probeer jij het beste te halen uit samenwerking met je collegas en maak jij je hard om gezamenlijk de finish te bereiken?

Onze ideale collega gaat verder dan alleen het uitvoeren van een testplan. Waar ruimte is voor verbetering pak je die. Je herkent in een vroeg stadium mogelijke problemen of kritische situaties en gaat pro-actief op zoek naar een oplossing. Daarnaast ben je communicatief vaardig en werk je nauw samen met ontwikkelaars, architecten en projectleiders.

Verder vragen we het volgende van je:

 • hbo-diploma op het gebied van ICT;
 • Tmap foundation en/of ISEB/ISTQB gecertificeerd;
 • kennis van Selenium & Cucumber;
 • enkele jaren werkervaring als tester, bij voorkeur in een Agile en/of Scrum omgeving;
 • affiniteit met geautomatiseerd testen;
 • bij voorkeur scriptervaring.

Wat bieden wij?
Deze functie is voor 36 uur per week. De politie biedt een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is. Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal 4233,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast biedt de politie uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 8% eindejaarsuitkering. De locatie Zeist is perfect te bereiken met het Openbaar Vervoer.

Het team is dynamisch en resultaatgericht: er is sprake van een ambitieuze werksfeer waar voldoende ruimte is voor creativiteit en eigen inbreng. In een DevOps team maak je een doorgroei naar alle verschillende taakgebieden die er binnen een team zijn. Je ontwikkelt je dus breed binnen het ICT segment.

Binnen het interne functiegebouw van de politie (Landelijk Functiegebouw Nederlandse Politie, LFNP) betreft het de functie bedrijfsvoeringspecialist B, gewaardeerd in schaal 10 Bbp. Klik hier voor de volledige LFNP-functiebeschrijving.

Interesse?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Paul Kraakman, recruiter, via tel. 06 – 10 46 38 68 of e-mail paul.kraakman@politie.nl. Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met het Frontoffice Recruitment & Selectie, tel. 088 – 66 22 300.

Interesse? Reageer dan uiterlijk 28 november 2016 via de sollicitatiebutton.

Bijzonderheden
Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek, en eventueel een assessment, maken deel uit van de selectieprocedure.
De politie maakt werk van diversiteit. Meer hierover lees je op politie.nl.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.