Ontwikkelsnelheid door testautomatisering

Organisaties willen applicaties steeds sneller naar de markt brengen. Een nieuwe versie is klaar en we willen er direct mee aan de slag. Voor nieuwe, handige app’s is dit niet zo’n probleem schrijft Wilbert van den Bliek. Werkt de app niet, dan trek je hem terug of los je het probleem in een nieuwe versie op. Maar er zijn ook core-applicaties die altijd moeten werken en die je niet terug kunt trekken om eens rustig te onderzoeken volgens Wilbert.

Van dergelijke cruciale applicaties wil je volgens hem snel kunnen bepalen of de software nog goed werkt. Een van de oplossingen om dit snel te bepalen is het implementeren van een testautomatiseringsoplossing. Wilbert merkt echter dat er bij klanten nogal eens misverstanden zijn rondom dit onderwerp.

Lees hier het hele artikel van Wilbert.