Goede testdata zijn ondergeschoven kindje

Productiedata zijn nog steeds de meest gebruikte data om applicaties mee te testen. Vaak mag dat wettelijk niet. Er zijn alternatieven. Wereldwijd gebruikt 80 procent van de organisaties een kopie van de productiedata voor het testen van software.

Dat berekende analistenbureau Gartner in 2011, maar de cijfers zijn nog actueel, zegt managing consultant Boris de Hingh van Valori. ‘Misschien is in Nederland het percentage wel hoger. Ik ken eigenlijk geen organisatie die geen gebruik maakt van productiedata voor hun testproces.’

CTO Joachim Vandecasteele van Coolprofs herkent de cijfers ook, maar ziet de mate waarin de productiedata worden gemaskeerd, stijgen. ‘De veranderde wet- en regelgeving zet steeds meer organisaties aan het denken.’

Lees hier verder.