Vacature: Software Test Engineer – CBS

Titel: Software Test Engineer
Bedrijf: Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)
Standplaats: Den Haag of Heerlen
Contactpersoon: Jeroen Korteland
Telefoonnummer: 06-54638822
Uren: 36
Salaris: tussen €39.000, – €52.500,-

solliciteer-direct

=========================================

Vind jij jezelf een test specialist? Word jij blij van het opzetten en uitvoeren van een test strategie? Ben jij doelgericht en hou jij ervan om continu te verbeteren?

Binnen de CBS IT-organisatie is het DEV team verantwoordelijk voor de ontwikkeling en/of onderhoud van de centraal beheerde maatwerkapplicaties. Dit team bestaat uit ongeveer 40 specialisten en is verantwoordelijk voor het (her)ontwerpen, optimaliseren en professioneel beheer van maatwerksystemen; die gebruikt worden voor de statistische processen. Werkmethoden zoals bijvoorbeeld SCRUM, KANBAN en TMAP zijn binnen CBS niet vreemd. Voor dit team zijn we op zoek naar test engineers.

Jouw werk
Als test engineer werk je samen aan de ontwikkeling en/of onderhoud van maatwerk- en/of generieke software, die essentieel is voor de core business van CBS. Jij zult voorgestelde complexe systeemaanpassingen, met grote databases, gaan testen. Dat houdt in dat je zult gaan werken aan het opzetten van het testontwerp, het praktisch uitvoeren van handmatige en/of geautomatiseerde tests en het evalueren van de resultaten. Daarbij ga je uiteraard uit van de opgestelde richtlijnen en vastgestelde teststrategie. Met jouw inbreng, gebaseerd op jouw kritische blik en expertise, speel je een belangrijke rol in het ontwikkel proces en bij het verbeteren van de kwaliteit van de software. Daarbij kijken we ook uit naar jouw bijdrage aan de verdere professionalisering van het vakgebied.

Jouw profiel
Vind jij jezelf een test specialist? Word jij blij van het opzetten en uitvoeren van een test- strategie ? Ben jij doelgericht en hou jij ervan om continu te verbeteren?

Check dan jouw profiel;

  • HBO werk- en denkniveau
  • TMAP-fasering en technieken
  • SQL
  • Microsoft Team Foundation Server (Microsoft Test Manager)
  • bekend met SCRUM/Kanban
  • teamplayer
  • positief kritische houding
  • resultaatgericht en analytisch, nauwkeurig en initiatiefrijk

Wat wij bieden
Afhankelijk van kennis en relevante ervaring bieden wij een jaar inkomen tussen €39.000, – €52.500,- obv een 36-urige werkweek, 40-urige werkweek is mogelijk, een goed pensioen bij ABP, à la carte CAO (flexibele werktijden, gezonde verlof regeling, NS Business kaart, prima studiefaciliteitenregeling)

Wil je solliciteren of wil je meer weten?
Solliciteer via de ‘Solliciteer‘ button of neem contact op met Jeroen Korteland, IT Recruiter (06-54638822).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Keywords: Vacature, Fulltime, Den Haag, Heerlen, IT tester, Applicatietester.