Onzinnig geblaat over ‘groot Android-lek’

Er zit een enorm lek in Android en Google doet er niets aan, galmt het overal. Maar het heeft helemaal niets met het besturingssysteem te maken schrijft Andreas Udo de Haes. Gebrek aan details en vreemde claims van de onderzoekers van de Vrije Universiteit plus gratuite en onjuiste angstzaaierij door de Volkskrant, door andere media herhaald. Dat zijn de eigenlijke ingrediënten van het laatste ‘grote lek in Android’ schandaal van afgelopen weekend, aldus Andreas Udo.

Een “lek in het besturingssysteem Android”, ontdekt door onderzoekers van de VU, zo knalde de Volkskrant. Die het bovendien al eind 2014 aan Google meldden, maar die deed er niets aan. Schande zegt Andreas Udo. Bij nadere inspectie blijft er geen spaan heel van de claims.

Lees hier het hele bericht van Andreas Udo de Haes.