Vacature: Senior Test Consultant

Titel: Senior Test Consultant
Bedrijf: KZA
Standplaats: Baarn
Contactpersoon: Pieter-Bas Linnebank
Telefoonnummer: 06-29528538
Salaris: Salaris passend bij ervaring

solliciteer-direct

=========================================

Bijna de helft van onze consultants zijn de laatste 5 jaar begonnen in ons traineeship en doorgegroeid naar een verscheidenheid aan specialismen. Deze instroom heeft ervoor gezorgd dat we een jong bedrijf zijn met veel energie. Onze lange geschiedenis zorgt voor veel (test)ervaring en dat maakt ons een gewaardeerde partner van bedrijven als KPN, Tele2, de Belastingdienst, Jumbo en Havenbedrijf Rotterdam.

Wij leggen de lat hoog voor onszelf en hanteren daarin een 8+ norm. Deze norm geldt voor alles wat we doen. Onze consultants, bedrijfsprocessen, trainingen en workshops moeten aan de 8+ norm voldoen. Dit heeft er samen met onze ‘agility’ en het met de tijd meebewegen voor gezorgd dat onze klanten ons gemiddeld met een 8,2 beoordelen.

Voor de verdere groei van KZA zijn we op zoek naar testspecialisten die hun sporen ruimschoots hebben verdiend binnen ons werkveld en het leuk vinden hun expertise over te dragen op anderen (binnen klantomgevingen en KZA collega’s).

Wat ga je doen
Als Senior Test Consultant draag je actief bij aan de ontwikkeling van KZA als organisatie. Een belangrijk onderdeel daarbij is het hebben van een voortrekkersrol in de uitvoering van opdrachten bij onze klanten en daarbij ook “hands on” meewerken in de operatie. Je hebt impact op de wijze waarop invulling wordt gegeven aan kwaliteit van IT voortbrenging en je implementeert daarvoor concrete verbetervoorstellen met bijbehorende aantoonbare resultaten. Het creëren van draagvlak en beïnvloeden van besluitvorming zijn daarbij cruciaal. Vanuit je expertise ben je continu bezig om het kennisniveau binnen de klantorganisatie en van KZA collega’s op een hoger niveau te brengen. Dat je je overtuigingen van tijd tot tijd ook breder deelt, bijvoorbeeld door het geven een presentatie of het publiceren van een artikel, is een vanzelfsprekendheid.

Kennisdeling
In de snel veranderende IT wereld waar zowel KZA als onze professionals zich bewegen, is stilstaan achteruitgang. Dit beseffen wij ons als bedrijf maar al te goed en daarom zijn er vrijwel elke week collega’s op ons kantoor in Baarn te vinden voor kennisontwikkeling. Voor je ontwikkeling besteden we aandacht aan verschillende aspecten. Natuurlijk is het belangrijk om bij te blijven op vakinhoudelijke kennis en de gangbare methodieken/modellen. Daarnaast is technische en tool kennis belangrijk, ook hier heeft KZA een scala aan opleidingen, trainingen en workshops voor. Als laatste is persoonlijke effectiviteit leidend in alles wat je doet. Dit heeft vooral te maken met het bewust zijn van jezelf en je eigen kracht en het op peil houden van je vaardigheden. Ook als senior is het belangrijk “de zaag” continu scherp te houden. De vormen waarin zijn legio: opleiding, intervisie, kennissessies, seminars ……

Jouw kwaliteiten
Om als senior op het snijvlak van business en IT te kunnen opereren en impact te hebben in het verbeteren van de IT kwaliteit zijn de volgende eigenschappen en ervaringen succes bepalend. Alles wat je doet, relateer je aan de bedrijfsdoelstellingen die een onderneming heeft; vanuit deze business attitude bekijk je de waarde van IT oplossingen. Daarnaast spreek je zowel de taal van de IT’ers als die van de business en kun je beide werelden met elkaar verbinden.

Als senior heb je daadkracht, een groot zelfstartend vermogen (nemen van initiatief en verantwoordelijkheid) en een groot verandervermogen (in staat om veranderingen op te starten en te beïnvloeden en een sterke eigen “agility”). Uiteraard heb je een afgeronde HBO/WO studie, heb je minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met (software) testen en beschik je over diverse (test) certificaten (foundation + advanced levels). Om impact te hebben is verder een brede IT ervaring nodig met onder meer kennis van diverse procesmodellen (Agile principes, CD/CI, Waterval) en technische expertise (programmeertalen, architectuur). Diepgaande testtoolexpertise is vandaag de dag onlosmakelijk verbonden met onze werkzaamheden en je beheerst dan ook een aantal tools voor geautomatiseerd testen in het bijzonder.

Selectieprocedure
We maken graag nader met je kennis om uit te wisselen of onze ambities overeenkomen. Onderdeel van de procedure is een aantal gesprekken met diverse toekomstige collega’s (management en consultants) en een analytische test. Verloopt deze kennismaking van beide kanten positief, dan volgt een arbeidsvoorwaardengesprek.

Wat bieden wij

 • Uitdagende opdrachten
 • Ruimte voor initiatief in de ontwikkeling van KZA
 • Inspirerende collega’s
 • Het hele jaar door intervisie, sparring, opleidingen en workshops
 • Contract voor onbepaalde tijd
 • Salaris passend bij je ervaring
 • Bonus afhankelijk van facturabiliteit (4% tot max. 8% van je jaarsalaris)
 • Vakantiegeld (8%)
 • Lease auto
 • Laptop (indien nodig bij de klant)
 • Telefoon