Vacature: Senior Security Tester

Titel: Senior Security Tester
Bedrijf: Achmea
Standplaats: Apeldoorn
Contactpersoon: Ingrid van Gelder
Telefoonnummer: 06 23 09 98 15
Aantal uur: 36 uur
Salaris: maximaal € 5612,- (bruto maandsalaris obv 36 uur per week)

solliciteer-direct

=========================================

Durf jij de verantwoordelijkheid voor beveiligingsonderzoeken aan waardoor cyberbedreigingen worden beperkt en/of voorkomen?

Senior Security Tester – Apeldoorn

De functie
Als Senior Security Tester ben je verantwoordelijk voor beveiligingsonderzoeken op projecten die binnen Achmea uitgevoerd worden. Je verzorgt de coördinatie en uitvoering van de security testen en brengt een duidelijke en gestructureerde rapportage uit van de bevindingen. Daarnaast voeren de security testers regelmatig penetratie testen uit op productieve omgevingen om te zoeken naar kwetsbaarheden in websites en applicaties.

Tot je dagelijkse werk behoort onder andere:

 • Het uitvoeren van intakes voor security testen;
 • Het coördineren en zelf uitvoeren van Security testen en security assessments;
 • Contacten onderhouden met externe partijen die beveiligingsonderzoek voor je uitvoeren en het uitzetten van beveiligingsonderzoeken;
 • Bevindingen van veiligheidstesten rapporteren, adviezen formuleren en deze bespreken met de projectmanager;
 • Participeren in business Risk assessments om de resultaten van de security testen te bespreken met de information security officers van de business;
 • Meedenken over oplossingen en/of mitigerende maatregelen.

De rol van Security Tester bij Achmea is afwisselend. Door de diverse projecten, waar je aan meewerkt, leer je Achmea goed kennen. De technische complexiteit is groot. Er is voldoende uitdaging voor zelfs de meest ervaren Security Tester. Security specialisten beschikken over de expertise om cyberdreigingen te herkennen, onderzoeken, beperken en voorkomen. Specialisten in deze rol bieden assistentie bij het vinden van de juiste balans tussen toegankelijkheid en beveiliging in relatie tot de organisatie. Security specialisten bij Achmea zijn gepassioneerd over het vak security en dragen dat uit in hun dagelijkse werkzaamheden. De security specialisten leveren een herkenbare bijdrage aan de ambitie van Achmea om de meest vertrouwde verzekeraar te worden in Nederland.

Het profiel
Als Senior Security Tester heb je:

 • Minimaal een afgeronde opleiding op HBO niveau;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Kennis van en ervaring met security test methodieken, zoals OWASP en security test tools, zoals Webinspect, Burp, Nessus en Metasploit;
 • Kennis van en ervaring met IT infrastructuur en netwerkbeveiliging, zoals firewalls, VPN, IDS/IPS;
 • Kennis van mobiele apps (iOS en Android) is een pré.

Verder heb je aantoonbare ervaring met software ontwikkeling. Je beschikt over de juiste mindset, waarbij jouw nieuwsgierigheid en enthousiasme ervoor zorgt dat jij elke keer een stapje verder zet en denkt. Door je sterke analytische vaardigheden ben je in staat om kwetsbaarheden aan te tonen en te rapporteren.

Binnen Achmea stellen wij het klantbelang centraal. Dit betekent dat wij alleen producten en diensten aanbieden met toegevoegde waarde voor de klant op de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat je in deze functie de belangen van de klant onderkent en zichtbaar afweegt ongeacht of je nu direct of indirect klantcontact hebt. Je geeft de klant wat hij/zij werkelijk nodig heeft.

Jouw afdeling
De afdeling IT Security maakt onderdeel uit van de unit Strategy en Governance binnen IM&IT, en is verantwoordelijk voor het tactisch en operationeel uitvoeren van het IT Security beleid binnen Achmea. IT Security is het beveiligingsbewuste geweten van Achmea en beschermen onze klanten en collega’s. De afdeling IT Security bestaat uit drie teams : Security consultancy, Security Operating Centre en het Security Prevention Team. De afdeling is een groeiend en dynamisch team met enthousiaste collega’s, en staat opgesteld om binnen Achmea de ambitie om de meest vertrouwde verzekeraar in een digitale wereld mede mogelijk te maken.

Wij bieden
Een afwisselende baan in een moderne, enthousiaste organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste eindejaarsuitkering, goede pensioenvoorzieningen en een marktconform salaris. De salarisrange loopt tot maximaal € 5612,- (bruto maandsalaris obv 36 uur per week excl. 13e mnd, vakantiegeld en winstdeling). De functie heeft als standplaats Apeldoorn.

Solliciteren en meer weten?
Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Ingrid van Gelder, 06 23 09 98 15. Wij nemen uitsluitend sollicitaties in behandeling wanneer er op de formele wijze wordt gereageerd. Solliciteer online via de link.

Klik hier voor het sollicitatieformulier!

Of reageer via de ‘Solliciteer direct’ button.

Voor deze functie wordt geen sluitingsdatum gehanteerd.

Een online assessment en een Pre Employmentscreening is vast onderdeel van de selectie.

Achmea maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair.

Trefwoorden: Tester, security, beveiliging, software