Vacature: Test Engineer – Stater

Titel: Test Engineer
Bedrijf: Stater
Standplaats: Amersfoort
Contactpersoon: Fleur Hagens
Telefoonnummer: 06-46853377
Aantal uur: Fulltime
Salaris: Marktconform

solliciteer-direct

=========================================

Jouw uitdaging
Kun je perfect schakelen tussen de wensen van de klant, bedrijfsprocessen en IT? Houd jij je hoofd koel in één van de meest veeleisende IT-omgevingen van Nederland? Kunnen wij jou om een Agile/Scrum-boodschap sturen? Groei mee met Stater en verover een plek als Test Engineer in het enorme testteam. Dit is jouw uitdaging!

Een rol als Test Engineer in een dynamische omgeving waar Agile en continuous delivery een belangrijke rol spelen. Op te leveren software krijgt pas jouw akkoord nadat jij als Test Engineer er absoluut van overtuigd bent dat het voldoet aan de allerhoogste eisen. Je zit als een bok op de haverkist bij wijzigingen in klant- en werkprocessen en systeemaanpassingen. Van het opstellen van requirements tot en met de uitvoering van de gebruikers- en productie-acceptatietesten, jij bent erbij!

Samen met het team lever je software van hoge kwaliteit. Ook zorg je voor:

 •  het aanscherpen en beoordelen van documenten met gebruikerswensen en de kwaliteit van de specificaties voor het ontwerp
 • het ontwikkelen van (risico-gebaseerde) testplannen
 • het uitvoeren van handmatige en geautomatiseerde testen, zodat de ontwikkelde software voldoet aan het ontwerp en de gestelde richtlijnen
 • d.m.v. rapportages en gegenereerde output inzichtelijk maken van de resultaten op het gebied van voortgang en kwaliteit

Als Test Engineer bij Stater ben je intensief bezig met afstemming met de gebruikers en werk je in agile teams nauw samen met Software Engineers. Met meer dan 50 test collega’s blijf je gefocust en lever je optimaal resultaat. Je staat stevig in je schoenen, kan overtuigen en werkt proactief in een multidisciplinair team. Je bent een teamplayer die ook zelfstandig zaken oppakt.

Wie ben jij?
Als Test Engineer blijf je leren en voeg je waarde toe. Je bent een ervaren Test Engineer die excelleert in een scrum omgeving en zich niet ongemakkelijk voelt bij het werken onder druk. Je lost problemen op en komt daardoor altijd als winnaar over de streep in de sprints. Je overziet de consequenties van wijzigingen en scheidt moeiteloos hoofd- en bijzaken. Prioriteiten staan bij jou altijd op één. Als goede communicator ben je op plezierige wijze zichtbaar binnen het team. Je houdt van dynamiek en springt flexibel in op veranderingen zonder deadlines uit het oog te verliezen. Je bent leergierig en pakt nieuwe dingen snel op. Verder heb je:

 •  een afgeronde hbo-opleiding (BI, HIO, BK)
 • minimaal 3 jaar ervaring met het hands-on testen van software
 • ervaring met automatisch testen met Fitnesse/Selenium en SoapUI

kennis van en ervaring met:

 •  TMap Next en/of ISTQB
 • Product Risico Analyse waarmee je een passende testaanpak kunt opzetten voor een sprint of project
 • het werken in een Agile/Scrum omgeving
 • requirements en requirements analyse
 • HP tooling zoals : ALM, Qlity Center, QTP en Loadrunner

Voeg je hier ook nog eens kennis en ervaring aan toe van continuous delivery en hypotheekprocessen en -systemen? Dan vergroot je je kansen op deze baan als Test Engineer bij Stater.

Wij bieden
Wij bieden je een leuke en afwisselende functie, waarin je al je talenten kwijt kunt en veel ruimte is voor initiatieven en persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt een inwerk- en opleidingstraject waarbij een ervaren collega je begeleidt en wegwijs maakt met de werkzaamheden. Er heerst een collegiale en informele sfeer waarbij mensen gemakkelijk werk van elkaar overpakken. Stater biedt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 26 vakantiedagen,13 ATV dagen, en ruime opleidingsmogelijkheden.

Even voorstellen : dit is Stater N.V.
Stater is de grootste hypothecaire dienstverlener in Nederland. Wij ondersteunen ruim dertig procent van alle hypotheken in Nederland. Onze hypothecaire dienstverlening is door Fitch beoordeeld met de hoogste rating van Nederland. Stater opereert als een zelfstandige onderneming binnen de ABN AMRO Group. Daar blijft het niet bij: Stater is ook werkgever voor circa 1.250 ambitieuze professionals die onze klanten zorg uit handen nemen. Met de centrale ligging in Amersfoort – tussen de A28 en A1 en op loopafstand van het NS station Amersfoort-Vathorst – is ons karakteristieke kantoorgebouw goed bereikbaar. Eenmaal binnen vallen de open werkplekken, hoge plafonds en enorme lichtinval op. Gecombineerd met open communicatie en de sterke groei van onze organisatie is er volop ruimte voor initiatieven en zeker voor je persoonlijke ontwikkeling. De gezamenlijke drive om nog beter, nog sneller en nog goedkoper diensten te verlenen is op elke m2 voelbaar. Binnen een informele werkcultuur wordt er hard gewerkt en kennis gedeeld.

Heb jij het in je?
Deze vacature bij Stater kan jouw nieuwe baan worden: solliciteer direct via onderstaande link.

Klik hier voor het sollicitatieformulier!

Of reageer via de ‘Solliciteer direct!’ button.

Nog vragen over de vacature: onze recruiter Fleur Hagens beantwoordt ze graag.

Contactpersoon
Fleur Hagens
M: (06) 4685 3377

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Test engineering, Tester, Software tester, Kwaliteitstesten, Software engineer.