Nieuwe naam voor Dutch Testing Conference

Op 23 april 2015 vindt de eerste editie plaats van de Software Quality Conference in De Fabrique in Utrecht. Dit congres is ontstaan uit de Dutch Testing Conference (DTC) en het congres Bridging the Gap. De Software Quality Conference is een congres voor specialisten en zakelijke eindgebruikers die op de hoogte willen blijven van de huidige trends en ontwikkelingen in het ontwikkelen van kwalitatief goede software.

Waar de Dutch Testing Conference met Bridging the Gap vooral gericht was op het testen van software, ligt de nadruk van de Software Quality Conference op het volledige proces van de ontwikkeling van kwalitatief goede software met het testen van software als integraal onderdeel. Onderwerpen als business & analysis, design & development, testing & acceptance en operations & maintenance staan centraal.

Het centrale thema tijdens de Software Quality Conference is ‘Expand your insights on agile, testing and devops to improve your software reliability’. Christa van Grieken, projectmanager van dit congres: ‘In het tijdperk waar de samenleving afhankelijker dan ooit is van software oplossingen, is kwaliteit en betrouwbaarheid daarvan belangrijker dan ooit. De vertaling van business doelen in slechte software oplossingen kan leiden tot grote kapitaalverliezen, privacy schendingen en imagoschade. Dit congres geeft handvatten aan alle betrokken partijen binnen het software ontwikkeling proces, waardoor bovenstaande problemen voorkomen kunnen worden’

Keynote tijdens dit congres is Dion Kotteman, Rijks CIO. Na een tour d’horizon over actuele ontwikkelingen op het gebied van software development gaat Dion in op de voorwaarden voor projectsucces: leiderschap en rekening houden met de menselijke factor, de soft controls.

Bekijk hier het volledige programma.