Sogeti lanceert nieuwe testaanpak TMap HD

Acht jaar na de introductie van de testmethode TMap NEXT heeft Sogeti met TMap HD (Human Driven) opnieuw een nieuwe manier om software te testen geïntroduceerd. Deze nieuwe testmethode voorziet in een verschuiving van testen volgens een vast recept naar een ‘blokkendoosaanpak’. Het nieuwe TMap Human Driven is volledig voorbereid op actuele trends zoals mobiel, cloud, het ontwikkelen van software volgens de Agile/scrum methode, analytics en het Internet of Things.

De blokkendoosaanpak van de IT-dienstverlener is gebaseerd op vier centrale principes: vereenvoudig het werk, industrialiseer routinematige processen, werk intensief samen met onder andere softwaregebruikers, en zorg dat je de juiste mensen met de juiste mindset bij elkaar hebt om de applicatie tot een succes te maken. TMap is al sinds 1995 een wereldwijd leidende marktstandaard voor het testen van software. In Nederland maken inmiddels meer dan 20.000 IT-professionals – veelal werkzaam bij grootzakelijke organisaties – gebruik van deze testmethode. TMap HD maakt deel uit van de totale TMap Suite. Daarin wordt voor het eerst ook een community platform geïntroduceerd.

Sogeti lanceerde het nieuwe TMap HD tijdens de TMap Dag op 28 oktober in theater Spant! in Bussum, waar bijna duizend IT-professionals bijeen kwamen.

Het boek is in boekvorm vanaf vandaag te koop via bol.com of te downloaden als eBook.