Het nieuwe testen, met een blokkendoos

Struikelen met een pak ponskaarten en die dan weer op de juiste volgorde moeten leggen. Dat is zo’n anekdote van één van mijn collega’s die bij de eerste generatie it-professionals hoort. We werken nog steeds samen. Dat illustreert wel hoe jong onze it-sector nog altijd is. Dit geldt eigenlijk ook voor het vak van software testen. Bijna twintig jaar nadat de eerste testervaringen zijn vastgelegd, is het nu hoog tijd dat we het testvak anders gaan inrichten volgens Thomas Veltman. Van een vast recept naar een blokkendoos.

Thomas schrijft dat software-testers vandaag de dag niet een vast omlijnd testprocess nodig hebben, maar een doos die bestaat uit allerlei bouwstenen die ingevoegd kunnen worden in een testproces. Met verschillende oplossingen, geënt op verschillende situaties zodat de it-professional kan kiezen wat het beste past. Of anders, het bouwblok zelf naar eigen wens aanpassen. Daarmee verschuift een testmethode zoals TMap dus van testen volgens TMap naar testen met TMap.

Lees hier het hele artikel van Thomas

Foto: Twitter