Deel 6 Praktijkgerichte aanpak E2E testen

In dit deel van het ebook van Gerard Numan kunnen E2E-testers de testtechniek en sjablonen vinden om E2E-testgevallen te ontwerpen. E2E-testgevallen zijn gebaseerd op een combinatie van ontwerpen, requirements, handleidingen, beschrijvingen, werkinstructies, procesbeschrijvingen en informele informatie. In de E2E-inventarisatie wordt deze informatie verzameld. De in dit deel uitgewerkte testontwerptechniek is erop gericht om op basis van de E2E-inventarisatie een handzame en effectieve set testgevallen te ontwerpen die voor alle betrokkenen begrijpelijk zijn.

Daarnaast worden speciale testtypen uitgelegd die in sommige gevallen alleen in een E2E-test goed uitgevoerd kunnen worden, zoals betrouwbaarheidstesten, efficiencytesten en securitytesten. Er wordt uitgelegd hoe deze testen uit te voeren als onderdeel van E2E-testen. E2E-testontwerp en alle voorgaande delen op de webpagina Praktijkgerichte aanpak voor End to End (E2E) testen.