Polteq publiceert cloud testboek in het Chinees

Het door Polteq gepubliceerde boek “Testen van cloudservices. Van risico’s naar testmaatregelen” dat vervolgens verscheen als Engelse editie: “Testing cloud services. How to test SaaS, PaaS and IaaS”, is nu ook verkrijgbaar in het Chinees.

Tijdens de TiD-conferentie, eind juli in Beijing, waar Martin Pol en Kees Blokland aanwezig waren als sprekers, vond de officiële uitreiking plaats van deze Chinese versie over het testen van cloud services.

De uitgever van het Chinese boek, Posts & Telecom Press, liet na afloop weten dat het boek de bestseller van de conferentie was. Bijzonder detail is dat de manager van Huawei (het inmiddels ook in Nederland bekende telecombedrijf) het voorwoord heeft geschreven.

Het boek Testing cloud services bevat een uitgebreide lijst van risico’s die cloud computing met zich meebrengt, waaronder traditionele risico’s, maar ook volledig nieuwe. Elk risico is gekoppeld aan bestaande, aangescherpte en nieuwe testmaatregelen. Wat in de cloud opvalt, is de noodzaak om al tijdens de selectie van cloudservices met testen te beginnen. Zelfs na live-gang moet er continu end-to-end getest worden, want er treden voortdurend nieuwe continuïteitsrisico’s op.

Bron: Polteq