Domeinkennis maakt hét verschil in testen

De overname van Thinksoft door SQS zorgt voor een nog diepere domeinkennis in de financiële wereld. “Ik ben onder de indruk van wat ik heb gezien in India”, zegt CEO Benelux Wilbert van den Bliek van SQS. “Met hun kennis kunnen ze, bij wijze van spreken, een eigen bank beginnen.”

Het belang van specialistische kennis wordt de komende jaren alleen maar groter. De financiële wereld krijgt te maken met internationale ontwikkelingen, waaronder payments met Sepa, nieuwe Basel-richtlijnen en verdere splitsingen van banken en verzekeraars.

Met de kennis van Thinksoft erbij, kan SQS ook nieuwe initiatieven ondersteunen. “We kunnen bedrijven helpen die een creditcard willen ontwikkelen voor klanten. Denk aan retailers of brancheverenigingen. Technisch kunnen we het hele traject testen tot aan de laatste validatie door creditcardmaatschappijen. Dat maakt het voor bedrijven eenvoudiger, sneller en goedkoper om een card met bijbehorende diensten aan te bieden.”

Maar ook buiten het financiële domein staan ontwikkelingen niet stil. Veel grote organisaties verlaten steeds vaker hun vertrouwde terrein en zoeken een partner met gedetailleerde kennis. “In het buitenland zien we dit al gebeuren in bijvoorbeeld de auto-industrie. Producenten zijn daar ook commerciële financiële organisaties en online retailers en daar zoeken ze specialisten bij. Die partnerships haalt SQS steeds vaker aan. Dat gaat ook in Nederland gebeuren.”

De software testindustrie werkt toe naar harde garanties voor klanten. “Bij Thinksoft spreken ze al van 0% fouten in door hen geteste software. Dat is ongelofelijk. We hebben als SQS onlangs een lijst gepubliceerd met de grootste softwaremissers van vorig jaar. Als je die fouten ziet, slaat de schrik je om het hart. Desondanks maakt onze bedrijfstak een enorme ontwikkeling in kennis door.”

Thinksoft werd begin dit jaar overgenomen door SQS. De dienstverlening spitst zich toe op Business analyse en testen van bankkaarten, leningen, retail/core banking, treasury en private banking- processen met de bijbehorende applicaties. Door de overname wordt de offshore-capaciteit van SQS verder vergroot.