eBook van de week: TMap NEXT in scrum

Het  eBook van deze week is TMap NEXT in scrum van Leo van der Aalst en Cecile Davis. Het gaat over effectief testen in agile projecten In dit boek laten ze zien hoe TMap® met de scrumaanpak kan worden geïntegreerd tot een agile geheel. Uit ervaring hebben ze geleerd dat testen niet alleen een uitermate belangrijke activiteit is in een scrumaanpak. Het heeft ook tot de visie geleid dat testen volledig geïntegreerd moet worden met deze aanpak om maximaal agile te kunnen zijn. In dit boek leggen ze deze visie uit en vertalen ze het naar concrete toepassingen. Testen zien ze hierbij nadrukkelijk niet als een proces náást, maar als een integraal onderdeel ván de scrumaanpak.

Als waardevolle aanvulling heeft dit boek een door Arie van Bennekum geschreven bijlage met de titel: `Agile testen, wat te gebruiken van DSDM?. Arie is voorzitter van het Agile Consortium International en coauteur van het Agile Manifesto.

Het eBook kost € 6,99 – Het heeft 160 pagina’s, is uitgegeven in december 2012 en is direct te downloaden.