Beta testers gezocht voor helm met display

De firma Skully werkt aan een motorhelm waarin een heads-up display is verwerkt. Ook is een camera ingebouwd. Hierdoor kan een motorrijder die de AR-1-helm draagt zicht achter zich krijgen, terwijl er ook navigatiemogelijkheden aanwezig zijn. Momenteel wordt de helm publiekelijk getest.

De AR-1 is een van de eerste motorhelmen met een heads-up display die op de markt zal komen. Daarbij wordt informatie rechtsonder net buiten het directe zichtveld van de motorrijder geplaatst. Aan de achterzijde van de helm is een camera geïntegreerd. Deze biedt de rijder 180 graden zicht achter zich.

Naast een ‘achteruitkijkspiegel’ kan in de hud ook andere informatie worden getoond. Daar kan via stemcommando’s om gevraagd worden door de helmdrager. Zo is er een navigatiemodus waarbij er op de hud eenvoudige instructies worden getoond of een kaartje. Ook kan er muziek afgespeeld worden.

Een koppeling met een smartphone kan gemaakt worden via bluetooth. Ontwikkelaars moeten via een sdk ook apps kunnen ontwikkelen voor de AR-1. De software is gebaseerd op een fork van Android.

Volgens Skully, die de helm momenteel laat testen in een publieke bèta, kan de geïntegreerde accu het 9 uur volhouden. De batterij is via een micro-usb-kabeltje op te laden.Als de helm later dit jaar op de markt komt zal de vraagprijs waarschijnlijk rond de 1000 dollar liggen.

Bron: Tweakers