Tricentis benoemt HP-veteraan tot CEO

Tricentis heeft Sandeep Johri benoemd tot CEO. Johri brengt meer dan 25 jaar ervaring met zich mee door functies bij HP, Appcelerator, Oblix (overgenomen door Oracle) en Blue Lane Technologies (overgenomen door VMware). In zijn rol als CEO zal Johri zijn uitgebreide ervaring in de software-industrie gebruiken om de bekendheid en adoptie van de omvangrijke, bewezen testoplossingen van Tricentis te verhogen. Het geautomatiseerd testen van software wordt steeds belangrijker nu software een steeds grotere rol inneemt bij het opbouwen van een merk. In een wereld waar de successen en tekortkomingen van een product in real-time gedeeld worden op social media, hebben bedrijven geautomatiseerde testoplossingen nodig om een einde te maken aan trage, dure of complexe producten die niet overeenkomen met behoeften in de markt. De Enterprise Testing Software Solutions van Tricentis rekenen af met deze tekortkomingen en helpen Global 2000-bedrijven software succesvol in te zetten voor innovatie, hogere omzetten en loyaliteit van klanten.

“Wij zijn blij met de bestuurservaring die Sandeep meebrengt”, zegt Wolfgang Platz, oprichter en Chief Product Officer bij Tricentis. “In zijn rol als CEO is hij verantwoordelijk voor ons doel vernieuwing bij bedrijven te versnellen door middel van innovatieve en geautomatiseerde testoplossingen voor bedrijfssoftware. Zijn deskundigheid op dit vlak, resultaatgerichte aanpak en strategisch denkvermogen – in combinatie met de recente miljoeneninvestering door ViewPoint Capital Partners in onze organisatie om wereldwijd te groeien – zullen een centrale rol spelen in onze verdere expansie en positie als marktleider.”

“Sandeep heeft een schat aan ervaring in het leiden van softwarebedrijven en het brengen van startups naar een volgende groeifase”, zegt Franz Fuchsberger, mede-oprichter en Chief Sales Officer bij Tricentis. “De groei die hij bij HP realiseerde en het feit dat hij Appcelerator tot het leidende mobiele enterprise-platform maakte, bevestigt Sandeep’s uitstekende staat van dienst in het aantrekken van klanten en laten groeien van de omzet. We zijn blij hem aan ons team toe te voegen en enthousiast over wat de toekomst gaat brengen voor Tricentis.”

“Applicaties zijn een belangrijk onderdeel van innovatie aan het worden. Bedrijven hebben er echter moeite mee ze snel te implementeren vanwege één obstakel: het testen van de kwaliteit”, zegt Sandeep Johri, CEO bij Tricentis. “Slecht geteste applicaties kunnen organisaties omzet kosten en hebben impact op de klantervaring. Tricentis lost dit probleem op door kritieke componenten van een applicatie te identificeren waardoor ontwikkelaars snel de risico’s, nauwkeurigheid, zichtbaarheid en controle kunnen beoordelen en flexibeler worden. Hierdoor kunnen ze kwalitatieve applicaties leveren die het beste aansluiten bij de wensen van gebruikers en consumenten.”

Johri brengt meer dan 25 jaar ervaring met zich mee in zowel bedrijfs- als startup-omgevingen. Zo was hij recent de CEO van Appcelerator, een open source-platform voor het ontwikkelen van mobiele applicaties. Daarvoor was Johri executive bij HP, waar hij het bedrijfsonderdeel voor software uitbouwde tot 3,5 miljard dollar als vice-president of strategy and corporate development en vice-president of industry cloud solutions.

Andere opmerkelijke projecten van Johri zijn het medeoprichten en CEO-schap van Oblix, een marktleider in Identity Management-oplossingen, dat werd overgenomen door Oracle. Hij was ook betrokken bij twee security-startups die naderhand zijn overgenomen door VMware en hij was bestuurslid van Persistent Systems, een beursgenoteerd bedrijf aan de Bombay Stock Exchange. Hij is momenteel een van de oprichters en bestuurslid van Dhingana, de Indiase marktleidende muziek streaming-dienst, en bestuurslid van Cenzic, een leider in applicatie- en mobiele testen.

Bron: Whizpr