Versterking managementteam Specialisterren

Hein Masseling (49) versterkt het managementteam van Specialisterren, specialist op het gebied van softwaretesten, als manager operations. In deze nieuwe functie gaat Hein de dagelijkse processen herinrichten en herstructureren om het businessmodel van Specialisterren schaalbaar te maken, waardoor uitbreiding mogelijk wordt. De doelstelling van Specialisterren om een nieuwe vestiging te openen ligt ten grondslag aan deze nieuwe aanstelling. Hein is daarnaast verantwoordelijk voor de aansturing van het team.

Specialisterren combineert sociaal ondernemen met een commerciële drive. Deze factoren gaven Hein de doorslag om voor Specialisterren aan de slag te gaan. Hiervoor heeft Hein al ruim zeven jaar ervaring opgedaan als manager operations, bij onder andere AbraSoft en SLBdiensten. Bij deze werkgevers heeft Hein zich voornamelijk bezig gehouden met IT, ook bij Specialisterren trekt hij deze lijn door. Zo zet hij de eerste stappen om alle gegevens op één centrale plek in de cloud onder te brengen en is hij verantwoordelijk voor de randapparatuur die nodig is om goed te kunnen testen.

Hein is als manager operations het eerste aanspreekpunt voor het testteam binnen de testfactory van Specialisterren. Alle medewerkers van het testteam hebben kenmerken van autisme. Specialisterren heeft ook de intentie om het testteam verder uit te breiden. Onlangs zijn zeven aspirant testers voor een stageperiode van drie maanden aangenomen bij Specialisterren. Zij hebben succesvol de Specialisterren Academy doorlopen.

Hein Masseling, manager operations bij Specialisterren: “Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan de verdere professionalisering van Specialisterren, maar wel met behoud van de persoonlijke aanpak. Deze aanpak typeert Specialisterren en vind ik erg belangrijk. De wens van Specialisterren om uit te breiden en in de toekomst een nieuwe vestiging te openen is voor mij een belangrijke motivator. Ook de combinatie van day-to-day management en langetermijnvisie spreekt mij aan in de functie.”

Sjoerd van der Maaden, directeur/oprichter van Specialisterren: “Wij zijn erg verheugd dat Hein ons managementteam komt versterken. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat Hein met zijn ervaring onze operations naar een hoger niveau kan tillen. De eerste resultaten heeft hij al geboekt, de implementatie van een nieuw programma voor het vastleggen van de testresultaten.”