In gesprek met Alain Bultink

Alain Bultink is sinds oktober 2012 directeur van Polteq en neemt het stokje over van Martin Pol. Hij heeft een universitaire achtergrond als technisch bedrijfskundige en is sinds 2001 werkzaam in de test wereld. Tijd om eens langs te gaan bij het Polteq hoofdkantoor in Amersfoort en Alain een aantal vragen te stellen over Polteq, zijn nieuwe rol en zijn plannen.

Het Polteq kantoor ligt vlak naast de A1 bij Amersfoort en behelst twee verdiepingen van een verzamelgebouw. Er zijn een aantal mooie functionele lokalen waar de opleidingen gegeven worden. De spullen voor de volgende dag liggen al klaar. Verder zorgt de ronde opzet van het gebouw dat de verschillende afdelingen vlak bij elkaar zitten en zo snel contact kunnen hebben als dat nodig is. Alain laat het allemaal vol trots zien. Hij oogt al heel vertrouwd in zijn nieuwe omgeving en lijkt zich al een echte Polteqer te voelen. Hij straalt en vertelt vol trots over de rijke historie van Polteq bij de diverse foto collages aan de wand. De rondleiding eindigt in zijn kantoor waar het gesprek begint.

1. Kun je jezelf kort voorstellen en aangeven hoe een technisch bedrijfskundige in het testvak terecht komt?

Ik ben bijna 39 jaar geleden geboren in Beek, gemeente Montferland. Ik ben daar, op mijn studie in Eindhoven en een kort verblijf in Nijmegen na, altijd in de buurt blijven hangen. Sinds anderhalf jaar woon ik in ‘s- Heerenberg, een pittoresk kasteelplaatsje achter Arnhem, samen met mijn vrouw Claudia, twee dochters, Charlotte en Sophie van 12 en 9. Ik ben sportief aangelegd, met een passie voor voetbal. Andere hobby’s zijn hardlopen, skiën en mountainbiken; de mooiste mountainbike-route van Nederland loopt door Montferland.

Buiten het feit dat ik sportief aangelegd ben, heb ik ook een technische aanleg. Na de Havo ben ik elektrotechniek gaan studeren aan de HTS in Arnhem. Techniek is mooi, maar met techniek alleen kom je er niet. Dus ben ik verder gegaan met bedrijfskunde aan de TU Eindhoven en gestart bij een projectbureau gelieerd aan de overheid om de invoering van duurzame energie te stimuleren. Ik heb daar met veel plezier gewerkt. Na drie jaar werd ik gebeld door een bedrijf met de vraag of ik software tester wilde worden. Ze zochten mensen met 3 jaar werkervaring aan de hand van het jaarboek van mijn studie. Tester worden, daar moest ik diep over nadenken. Testers, dat waren toch IT-ers, nerds? Mijn bedrijfskundige achtergrond zei me dat testen iets te maken moest hebben met kwaliteit en processen, maar ook met techniek. Met die combinatie aan de slag gaan sprak me wel aan. Dus ik werd tester en ben zo in het testvak gerold.

2. Hoe ben je vervolgens bij Polteq terechtgekomen? Waarom heb je voor Polteq gekozen?

Het bedrijf dat me belde was, ps_testware, een Belgische concurrent van Polteq. Ik ben gestart als tester, maakte carrière en eind 2008 werd ik de CEO van het hele bedrijf, met vestigingen in België, Frankrijk en Nederland. Begin 2012 ben ik met Martin Pol in contact gekomen. Het onderwerp van gesprek had niets te maken met werken voor Polteq, maar aan het einde van het gesprek kwam wel die vraag. Daar had ik helemaal niet over nagedacht; ik was niet op zoek naar een andere baan want ik had het naar mijn zin bij ps_testware. Maar die vraag zette me wel aan het denken. Mijn werk in België hield in dat ik door de week in een hotel leefde, niet echt gezellig voor vrouw en kinderen. In een tweede gesprek met Polteq ging de knop om: we zaten zo goed op één lijn en deelden zozeer dezelfde visie over het leiden van een testbedrijf, dat ik helemaal enthousiast was over het idee om directeur bij Polteq te worden.

Door ervaring wijs geworden wilden Martin en mede-oprichter Marjolein Steyerberg echter niet alleen op hun eigen – goede – gevoel afgaan, maar de selectie van een nieuwe directeur overlaten aan professionals. Testen laat je tenslotte ook over aan testers, dus selecteren laat ook over aan professionals. Dus werd een gerenommeerd wervings- en selectiebureau ingeschakeld en mocht ik solliciteren naar wat ik inmiddels als mijn droombaan was gaan beschouwen. Enfin, meer dan tweehonderd sollicitanten, zes man op de long list en drie op de short list later: eind juni waren we eruit en kon ik mijn ontslag indienen bij ps_testware. Per 1 oktober ben ik dan ook bij Polteq aan de slag gegaan.

3. Is het moeilijk om Martin op te volgen? Kun je wel je eigen stempel op het bedrijf drukken? Of ga je met Martin op de achtergrond verder op de ingeslagen weg?

Ja en nee. Martin is natuurlijk nog steeds een autoriteit op het gebied van software testen en inhoudelijk zal ik hem daarin niet kunnen vervangen, maar Martin heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat zijn expertise is overgedragen aan een brede groep Polteqers. Mijn visie wijkt niet veel af van die van Martin. Polteq is de onafhankelijke specialist in het leveren van hoogwaardige testdiensten en dat blijven we ook. Dat betekent veel investeren in mensen, de dienstverlening en de organisatie. En dus ook innoveren, inspelen op trends, nieuwe services bieden, verbreden en verbeteren. Dat zullen we blijven doen, want de markt verandert dus daar moeten we in mee veranderen. Martin zal overigens op de achtergrond betrokken blijven als mede-eigenaar en als competence adviseur.

4. Waar moet het publiek Polteq van kennen, naast het feit dat het is opgericht door Martin Pol, de grondlegger van gestructureerd testen in Nederland?

Er werken meer dan 100 mensen bij Polteq, dus je komt ons bij veel klanten en projecten tegen. Daarnaast presenteren meestal 1 of meerdere Polteqers op (test) conferenties, we zijn de nummer 1 in testopleidingen en continue bezig met testinnovaties. Enkele voorbeelden: testen en outsourcing (TOGA), testen van cloudservices (Cloutest) en recent testverbeteraanpakken voor Agile, Automatisering en voor MKB (TI4Agile, TI4Automation en TI4LowBudget). Genoeg mogelijkheden en momenten om van Polteq gehoord te hebben of ons te kennen.

5. Hoe gaat het op dit moment zo midden in de crisis met Polteq?

Gezien de marktsituatie en crisis doen we het goed. We hebben een lage beschikbaarheid, we zijn aan het werven en we investeren extra in opleidingen voor onze eigen medewerkers. Hiervoor komen zowel nieuwe trainingen als een extra zeer zware interne leergang ‘Special Development Program’ naast ons reguliere interne opleiding programma beschikbaar. Tevens investeren we nog steeds fors in de uitbreiding van ons dienstenpakket. Het mooie is dat de helft van ons personeel op een of andere manier daaraan meewerkt. Samen de crisis door en er sterker uit komen.

6. Je wilt de status van ‘leaders in software testing’ blijven waarmaken. Hoe wil je dat doen?

Wij kiezen voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Investeren in de kwaliteit van mensen en diensten. Eigenlijk met de zaken zoals hierboven genoemd. Juist in crisistijd moet je investeren en innoveren.

7. Wat kunnen we de komende tijd van Polteq verwachten?

We hebben net ons dienstenpakket aan testverbeteringen verbreed. Polteq wordt veel gevraagd om te helpen bij het verbeteren van testen. We zien daarin een veranderende context zoals het toepassen van Agile en test automatisering. Om op die veranderende context in te spelen hebben we specifiek daarvoor testverbeteraanpakken ontwikkeld zoals TI4Agile en TI4Automation. Dus we zijn nu in staat om organisaties op basis van een bepaalde context, dus context driven, snel inzicht te geven in hun volwassenheid en verbeterpunten aan te geven om te groeien naar hun doelstellingen. Natuurlijk kunnen we helpen bij de implementatie van de verbeteringen. Voor ondersteuning bij test automatisering is inmiddels een aparte unit ingericht.

Daarnaast zijn we aan het innoveren op het gebied van API/mobile App testing, context driven testing en het verbeteren van requirement engineering. Er is dus nog genoeg uit de Polteq-keuken te verwachten.

8. Waar denk je dat het testvak naartoe gaat de komende jaren?

Flexibiliteit en snelheid met behoud van kwaliteit worden steeds belangrijker, dat zie je met Agile, DevOps en Continuous Integration en daardoor zullen deze facetten in de rol als tester steeds belangrijker worden. De rol zal dus niet verdwijnen, maar veranderen. Hetgeen overigens niet betekent dat de test skills niet meer zo belangrijk zijn of niet nodig zijn. Goede test skills blijven de basis voor het vak. Daarnaast zie je door de ontwikkelingen dat enerzijds de soft skills steeds belangrijker worden en anderzijds ook de technische skills. Als tester zul je meer betrokken worden in het gehele ontwikkel- en beheertraject, met de project manager meehelpen het project op te zetten, met business analisten meedenken aan de oplossing, met de ontwikkelaar mee ontwikkelen en beheer helpen de software in productie te zetten. Niet enkel je testen voorbereiden en uitvoeren, maar veel samenwerken, meedenken, mee ontwikkelen en dat vergt een multi-inzetbaar persoon die vanuit zijn testexpertise in iedere context zijn bijdrage kan leveren aan het opleveren van de juiste software.

9. Jullie zijn actief op zoek naar nieuwe collega’s. Waarom zou een tester voor Polteq moeten kiezen als werkgever?

Polteq is de grootste onafhankelijke specialist in Nederland in het leveren van software testdiensten en opleidingen. Een landelijk opererende organisatie met een lokale identiteit doordat we naast ons hoofdkantoor in Amersfoort ook kantoren hebben in Groningen, Amsterdam en Dordrecht. Het is natuurlijk mooi om voor zo’n bedrijf te werken, maar natuurlijk niet het belangrijkste. Het belangrijkste is dat we investeren in mensen en dienstverlening. Wij onderscheiden ons door onze brede en vernieuwende kijk op het vakgebied, we hebben een “down to earth” mentaliteit, een actief opdracht¬management en een persoonlijke benadering. Al eerder genoemde voorbeelden zijn het Special Development Program naast het reguliere opleidingsprogram (een ‘zware’ investering voor zowel de werknemer als Polteq). Het feit dat de helft van de Polteqers betrokken is bij de dienstontwikkeling onderstreept ons streven: “Samen op een professionele manier een goede boterham verdienen”.

10. Wil je als laatste nog iets kwijt over Polteq, over jezelf of over een ander onderwerp?

Verandering van spijs doet eten en dat geldt natuurlijk ook zakelijk. De wereld, de economie, de ontwikkeling van software en het testen verandert en dat is mooi. Dat moeten we aanpakken, de goede dingen behouden en nieuwe dingen bedenken. Zo zit ik en ook Polteq in elkaar. Ik wil mijzelf en Polteq zien groeien en bloeien. Stilstaan is geen optie. Je moet open staan voor veranderingen, je moet de ruimte krijgen om te kunnen veranderen, maar je zult het wel zelf moeten doen. Als je het zelf niet doet, dan doet een ander het. En dat zou zonde zijn.

====================

Alain, hartelijk bedankt voor het ontvangst, het interview en de tijd. TestNieuws wenst je een goede tijd toe bij Polteq en we komen graag over een tijd nog eens terug voor een update.