Sogeti presenteert TMap NEXT in Scrum boek

Sogeti presenteerde op 15 november tijdens een groot klantenevenement in Houten zijn boek met de titel ‘TMap NEXT® in Scrum’. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Jeanine Mechelinck, Manager Testteam bij bol.com.

Dit praktische naslagwerk gaat over de testaanpak TMap NEXT in een agile scrum-omgeving. Het boek geeft antwoord op de vraag hoe in een scrumaanpak op een goede en gestructureerde wijze software kan worden getest. IT-dienstverlener Sogeti is marktleider op het gebied van software testen in ons land. Het door Sogeti ontwikkelde TMap NEXT is een wereldwijd toegepaste aanpak voor het testen van bedrijfsapplicaties.

Het boek geeft een toelichting op hoe begrippen als ‘lean’, ‘agile’ en ‘scrum’ praktisch toe te passen. De integratie van TMap met scrum wordt op twee manieren beschreven. In eerste instantie voor organisaties die bekend zijn met TMap en deze testaanpak willen toepassen in een scrumomgeving. En de tweede manier is relevant voor organisaties die al in een scrumomgeving werken. Beschreven wordt hoe TMap te integreren is in deze omgeving. De lezer krijgt daarbij concrete praktijkvoorbeelden. Met dit nieuwste boek toont Sogeti bovendien aan dat het testen van software integraal onderdeel is van een scrumaanpak, in plaats van een separaat proces.

“In een wereld waarin verandering de enige constante is, is de aandacht voor een agile aanpak als scrum nooit eerder zo groot geweest. Maar scrum geeft nauwelijks handvatten hoe het testen in een agile omgeving geïntegreerd kan worden. En wat de consequenties zijn voor testers. Hierdoor ontstond de behoefte bij onze klanten aan een oplossing om testen te integreren in agile projecten. Dit eerste boek over dit onderwerp geeft een hele praktische beschrijving die daarmee dus direct kan worden toegepast.” Aldus Leo van der Aalst en Cecile Davis, de auteurs van het boek.

TMap NEXT is een wereldwijd leidende standaardaanpak voor het testen van bedrijfsapplicaties. Deze door Sogeti ontwikkelde methodiek bestaat uit vier essenties, zeven fasen en, in de basis, drieënvijftig activiteiten. Het uitgangspunt daarbij is de adaptiviteit van deze testaanpak. TMap NEXT is flexibel toe te passen in elke willekeurige context en dus geschikt voor alle bedrijfssituaties.