Dutch Exploratory Workshop on Testing

De Dutch Exploratory Workshop on Testing (DEWT) is een groep van enthousiaste en gedreven testers. Sinds november 2010 komen ze regelmatig bij elkaar om van elkaar te leren en van gedachten te wisselen. DEWT hield op 5 en 6 oktober, in Hotel Bergse Bossen te Driebergen, voor de tweede keer een peer-conferentie. Dit keer waren er nationale en internationale gasten uitgenodigd waardoor de groep uit meer dan 20 testers bestond.

Op vrijdagavond en zaterdag spraken ze over hun ervaringen rondom het implementeren van Context Driven testing. Aan de hand van presentaties, van onder meer Ilari Henrik Aegerter, Markus Gärtner, Ray Oei, Ruud Cox en Huib Schoots, werden de uitdagingen die we in de praktijk tegenkomen toegelicht. Discussies zorgden voor de nodige diepgang en verdere uitwisselingen van ideeën. Peter Schrijver leidde de discussies met straffe hand, zodat iedereen aan bod kwam.

Meer informatie, het programma en foto’s kun je hier vinden.
Derk-Jan de Grood maakte een video-impressie die hieronder te zien is.