In gesprek met Wilbert van den Bliek

SQS is internationaal de grootste onafhankelijke aanbieder van softwaretest- en kwaliteitsmanagementdiensten in Europa. In Nederland timmert SQS Nederland nu een aantal jaar behoorlijk aan de weg en blijft maar groeien. Reden om Managing Director, Wilbert van den Bliek eens te vragen naar de plannen voor de toekomst van SQS.

1. Kun je jezelf kort voorstellen.
Natuurlijk, Wilbert van den Bliek. Sinds 1996 actief in de automatiseringsbranche in diverse commerciële rollen en nu als Managing Director eindverantwoordelijk voor SQS in Nederland. Ik ben getrouwd met Ingrid en we hebben drie prachtige kinderen: Jens (7), Elise (6) en Sanne (3). Kortom een fantastisch gezin en fantastisch werk, helemaal top dus!

2. Je bent erg actief bij de carnavalsvereniging ’t Aogje. Is carnaval helemaal jouw ding?
Als je het zo vraagt wel ja. Ik vind het belangrijk om naast mijn werk tijd te hebben voor mijn gezin, familie en vrienden. Ook al heb je het druk op je werk, tijd voor ontspanning is ook belangrijk. Carnaval is pas leuk als je samen met de mensen waar je om geeft een hoop plezier maakt. Voor mij is Carnaval dan ook het perfecte feest om samen te vieren. Ik ben inderdaad lid van CC. ’t Aogje, deze vereniging organiseert het Carnaval in Princenhage (een wijk in Breda). Niets is leuker dan actief bij te dragen aan een organisatie die mensen de gelegenheid biedt een feestje te vieren.

3. Ben je zelf ook een tester (geweest) en hoe ben je bij SQS terecht gekomen?
Als tester ben ik zelf niet actief geweest. Alhoewel ik de eigenschappen van een tester wel op mijzelf van toepassing vind. Ik ben ook een vakman, gericht op het samenbrengen van diverse disciplines binnen organisaties en nauwgezet maar pragmatisch in mijn werk. Ruim 3,5 jaar geleden ben ik bij SQS Nederland gestart. Daarvoor heb ik met veel plezier bij een System Integrator gewerkt als Commercieel Manager. Een leuk en groot bedrijf maar ik wilde eens wat anders, het verschil maken! Bij een specialistisch bedrijf als SQS kan dat.

4. Kun je kort SQS beschrijven?
SQS bestaat dit jaar 30 jaar en is een internationale organisatie met vestigingen in 15 landen. Wij zijn onafhankelijk en gespecialiseerd in Testen en Kwaliteitszorg. Als je kijkt naar de Nederlandse vestiging dan kenmerken wij ons door vakmanschap, ondernemerschap en collegialiteit.

5. Waar moeten we SQS van kennen, naast de lijst met de ergste softwarefouten die jullie elk jaar opstellen?
Naast inderdaad de internationale activiteiten moet men SQS Nederland kennen van de aanwezigheid op de belangrijkere testevenementen zoals Testnet, de Dutch Testing Conference en de Test Automation Day. Evenementen waar we dit jaar in ieder geval weer zijn! Daarnaast vind ik, moet men ons ondertussen herkennen als serieuze speler in het vakgebied. Maar eerlijk is eerlijk, het kan altijd beter! En 2012 staat dan ook in het teken van uitbreiding van onze aanwezigheid en bekendheid.

6. SQS groeit erg hard, hoe verklaar je dat?
Er zijn volgens mij een aantal verklaringen voor te vinden. Ik zal me beperken tot de verklaring gericht op SQS zelf. Dat het handelen van andere partijen ook een rol speelt is wel duidelijk als je de berichtgevingen volgt maar verklaart niet rechtstreeks de groei van SQS. Wij zijn nu ruim drie jaar aan het bouwen aan SQS Nederland. Niet alleen ik, of het management maar heel SQS! Alle collega’s bouwen hard mee en dragen hun steentje bij. Als je ons typeert dan zijn wij een commercieel gedreven bedrijf met maximale focus op onze mensen. Mijn collega’s zijn de belangrijkste factor van ons bedrijf maar zonder leuke opdrachten houdt het op. Ik geloof dan zelf ook dat de combinatie van leuke, uitdagende opdrachten en goede ondernemende vakmensen een optimale combinatie is.

7. Groeien jullie niet te hard? Hoe houden jullie het onder controle?
Wij groeien inderdaad maar absoluut niet te hard! Het merendeel van de groei zijn nieuwe collega’s die via SQS-ers worden voorgesteld. Hierdoor borg je de ‘klik’. Onze eigen collega’s weten tenslotte als geen ander hoe wij het bedrijf managen en dragen daarbij de mensen aan die zij ook graag als collega zien. Daarnaast staat bij ons het persoonlijke contact centraal. Hierdoor zijn er korte informele lijnen en houden we SQS lean en mean. Ook hieruit blijkt dat bij ons eigen verantwoordelijkheid erg belangrijk is. Niet alleen het management zorgt voor een goede landing van nieuwe collega’s maar dat doen we allemaal samen. Getuige ook het feit dat op onze –niet verplicht gestelde- personeelsbijeenkomsten maar liefst meer dan 95% van onze mensen aanwezig zijn!

8. Jullie zijn op zoek naar nummer 1 softwaretesters. Kun je ze vinden?
Ja, er zijn absoluut nummer 1 software testers in de markt aan de slag en ja we nemen er ook redelijk wat aan. Wel staat de kwaliteit bovenaan, we zijn ambitieus maar staan wel met beide benen op de grond, dat past bij ons.
We zien bij veel –vaak grotere- bedrijven mensen werken die zichzelf een nummer voelen en niet het gevoel hebben het verschil te kunnen maken. Vandaar dat we met een knipoog aangeven dat ze bij ons óók een nummer zijn… maar dan wel nummer 1!!!

9. Wat maakt werken bij SQS zo aantrekkelijk?
Toen ik bij SQS begon heb ik mijzelf een aantal dingen voorgenomen. Een van die dingen is dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk wil gaan. Dat wil ik ook voor mijn collega’s! Als er iets is wat dat beperkt, gaan we met elkaar in gesprek en zoeken we samen een oplossing. Door met elkaar de mogelijkheden te bespreken en een open gesprek te voeren is dat tot nu altijd gelukt. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat collega’s hun eigen verantwoordelijkheid hebben en nemen. Wij werken met hoog opgeleide en vakbekwame professionals, die moet je stimuleren om eigen verantwoordelijkheid te nemen en niet beperken. Overigens hoort bij dat laatste punt ook elkaar aanspreken op die verantwoordelijkheid. Wij zijn niet van ‘het pappen en nat houden’ maar van open en duidelijke communicatie. Keer op keer zie ik het bewijs weer. Door op deze wijze met elkaar om te gaan haal je het beste in elkaar naar boven en maak je het verschil!

10. Wie is jullie test boegbeeld, jullie goeroe?
Hoeveel wil je er hebben? Kijk, wij zijn een bedrijf dat hard aan het groeien is met hele goede professionals. Dat betekent dat wij diverse boegbeelden hebben, mensen die iedere dag intensief met hun vak bezig zijn. Zowel nationaal als internationaal. Betere boegbeelden kunnen we niet hebben en eerlijk gezegd vind ik niet dat we één boegbeeld nodig hebben. Als iemand binnen SQS een goed idee heeft dan bespreken we dat met een klankbord groep van professionals. Hier vindt de eerste besluitvorming plaats of iets interessant genoeg is om verder uit te werken. Hierna wordt het aan het management voorgelegd waar, na akkoord, verdere uitwerking door een team van collega’s plaats vindt. Hierdoor wordt het niet een ‘one-man-show’ maar een gedragen oplossing welke is gebaseerd op de verschillende ervaringen.

11. Wat zijn jullie plannen voor de toekomst, waar zijn jullie naar op weg?
Wij zien de toekomst positief tegemoet. Natuurlijk is de markt niet meer wat hij geweest is en gaat het een tijd duren voordat we een beetje op dat niveau terug zijn. Aan de andere kant creëren we onze eigen markt door SQS meer op de kaart te zetten. IT landschappen worden steeds toegankelijker en stellen daarmee steeds hogere eisen aan o.a. kwaliteit en veiligheid. Deze eisen hebben direct hun weerslag op de ontwikkeling van het testvakgebied. Internationaal hebben wij een continue focus op het ontwikkelen van diensten en services. Deze zullen wij ook meer en meer naar de Nederlandse markt brengen.
Tevens zie ik dat onze relaties veel focus hebben op kostenreductie en efficiency verbeteringen. Gerichte inzet van testautomatisering en specialistische uitbestedingen (onsite en offsite) zijn onze antwoorden hierop. Daar komt dat voordeel van een grote internationale organisatie weer naar boven. De regiefunctie dicht bij de klant en de repeterende werkzaamheden uitbesteed naar SQS kantoren met specialistische kennis en voldoende capaciteit.

12. Wil je als laatste nog iets kwijt over SQS, over jezelf of over een ander onderwerp?
Ja ik wil nog graag iets kwijt. Dat heeft te maken met de vraag over onze ambitie en de groei. Aan de ene kant krijg ik vaak de vraag of we niet te klein zijn… en aan de andere kant of we niet te groot worden. Ik wil graag benadrukken dat het niet gaat om de omvang! Het gaat erom hoe je met elkaar (zowel collega’s als met klantrelaties) omgaat en hoe je in de samenwerking staat. Ik merk dagelijks dat dit wederzijdse vertrouwen en begrip voor elkaars belang, zorgt voor succesvolle resultaten. In maart gaan we weer met alle collega’s en partners een weekend gezellig weg. Dit keer naar Terschelling! Een paar jaar geleden (toen we kleiner in omvang waren) ging bijna iedereen mee en nu een paar jaar later nog steeds. Overtuigender bewijs van teamgevoel en een fantastische sfeer is er wat mij betreft niet.