Zeer succesvolle 1e editie Test Automation Day

Op 23 juni jl. bezochten ruim 200 enthousiaste deelnemers Test Automation Day 2011! Dagvoorzitter Bob van de Burgt loste het startschot met een lezing omtrent het hoofdthema: “Maximaal rendement uit de nieuwe generatie testtools” .  Daarna kwam Arie van Deursen aan het woord met een verdiepende lezing over de vraag: Hoe ver kun je gaan met Testautomatisering? Vervolgens konden de deelnemers kiezen uit diverse praktijkcases en workshops omtrent performance testen,  de IT trends agile en cloud, state-driven testing, de selectie van een zo optimaal mogelijke testtool en het proces van concept tot inzetbaarheid.

Hiermee kwam ook een einde aan het ochtendprogramma en was het tijd voor een uitgebreide versnapering op de informatiemarkt. Tijdens de lunch werd de verworven informatie uitvoerig nabesproken en bezochten de geïnteresseerde deelnemers de stands van onze sponsoren. Na de lunch was het de beurt aan Martin Gijsen om uit te wijden over de kracht van open source testtools. Hij werd opgevolgd door Mark Fewster, die de praktijkverhalen in (o.a.) zijn boek “Experiences of Test Automation” deelde met de bezoekers. Daarna kwamen do’s and don’ts aan bod in de diverse praktijkcases gerelateerd aan o.a. Eurocontrol, Essent, Vodafone, Dienst Uitvoering Onderwijs en de Belastingdienst. De afsluitende keynote werd verzorgd door test goeroe Scott Barber met een spetterend verhaal over “Automating Performance Tests: Tips to Maximize Value and Minimize Effort”. Test Automation Day werd afgesloten met een borrel op de expositie.

CKC Seminars kijkt terug op een zeer succesvolle eerste editie. Reden voor de organisatie om de 2e editie te plannen en wel op donderdag 21 juni 2012. Save the date dus! Meer informatie volgt op www.testautomationday.nl