Onderzoeker die Tesla Model 3 hackt krijgt auto als beloning

Dit jaar vindt alweer voor de twaalfde keer de Pwn2Own-wedstrijd plaats en voor het eerst krijgen deelnemers de gelegenheid om een auto te hacken. Tijdens Pwn2Own worden onderzoekers beloond voor het demonstreren van onbekende kwetsbaarheden in allerlei producten.

Het gaat dan om browsers, virtualisatiesoftware en kantoorsoftware. Dit jaar werkt de organisatie samen met autofabrikant Tesla, waardoor er voor het eerst een auto als doelwit beschikbaar is. Voor het hacken van een Tesla Model 3 zijn er beloningen van tussen de 35.000 en 300.000 dollar, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de gebruikte exploit. De eerste onderzoeker die de Tesla succesvol weet te hacken krijgt ook een nieuwe Model 3 als beloning.

Lees hier meer.