TestNet thema-avond Testen in de Zorg

Op donderdag 7 december organiseert TestNet een thema-avond met als thema Testen in de zorg. Een avond die gaat over de bijzonderheden van testen in de zorgsector, aan de hand van twee praktijkverhalen.

1. Tony Huiskamp, chapter lead Testing & Product Support, Information security Officer Nexus
Tony zal de bezoekers meenemen binnen het zorgdomein waar onderwerpen als (patiënt) veiligheid, groei van data, privacy, koppelingen en zorgprocessen steeds belangrijker worden. Kwaliteit en de daarbij behorende certificering zorgen er voor dat zorgorganisaties steeds meer het belang van testen onderkennen. De uitdagingen, aandachtspunten en risico’s zal Tony vanuit zijn praktijkervaring delen.

2. Rachid Kherrazi, Testlead Innovation Team, Promedico
Rachid laat in zijn presentatie de uitdagingen en aanpak zien binnen de zorgsector als het gaat om het vrijgeven van een Apotheek Informatie Systeem. Hierbij is betrouwbaarheid en veiligheid cruciaal. Apothekers moeten nl. de informatievoorziening kunnen vertrouwen want verkeerde informatie kan vreselijke gevolgen voor de patiënten hebben. Daarnaast mogen privacy gevoelige gegevens absoluut niet op straat komen te liggen. Hoe de risico’s van deze systemen afgedekt worden zal Rachid de zaal vertellen. Gestructureerde aanpak en agile werken gaan hier hand in hand.

Aanmelden en meer informatie via de TestNet website.