EuroSTAR Countdown – nog 4 dagen – The Programme Chair

Nog 4 dagen en dan begint in Kopenhagen de 25e editie van EuroSTAR, de grootste Europese softwaretest conferentie die van 6 tot en met 9 november in het Bella Center plaats gaat vinden. Het thema is The Magic of Testing. Je kunt je nog steeds registreren, maar doe het wel snel, want  je hebt dus nog maar 4 dagen. Dus schiet op en registreer je hier. In afwachting van de start van het evenement telt TestNieuws de dagen af door elke dag een onderdeel van het programma in de schijnwerpers te zetten. Vandaag aandacht voor de Programme Chair.

Elk jaar staat EuroSTAR onder leiding van een Programme Chair. Een erebaan, maar wel eentje waarbij je heel veel werk moet verzetten. Zo kies je als Programme Chair allereerst het thema. Dan komen de honderden abstracts die je allemaal moet lezen en beoordelen. Hierbij wordt de Programme Chair geholpen door een Program Committee. En uiteindelijk het samenstellen van het programma. Al met al een flinke klus die zeker niet makkelijk is.

Als Programme Chair wil je het gevoel hebben dat je de beste sprekers en onderwerpen hebt geselecteerd en niets over het hoofd hebt gezien. Na het lanceren van het programma komen er veel vragen en verzoeken af op de Programme Chair. Ook vraagt de EuroSTAR organisatie om over verschillende dingen na te denken. Bijvoorbeeld over alle leuke extra activiteiten tijdens het event. Kortom, een veelzijdige rol met veel verantwoordelijkheden.

Dit jaar is Iris Pinkster de Programme Chair, waarmee de jubileum editie van de conferentie onder Nederlandse leiding staat. Wil je meer over Irisr weten lees dan hier het gesprek dat TestNieuws met haar had.

En wil je Iris in het echt aan het werk zien als Programme Chair. Dat kan nog. Kom zelf naar EuroSTAR en maak het allemaal mee. Registreer je hier.