EuroSTAR Countdown – nog 6 dagen – Visit the TestLab

Nog minder dan een week en dan begint in Kopenhagen de 25e editie van EuroSTAR, de grootste Europese softwaretest conferentie die van 6 tot en met 9 november in het Bella Center plaats gaat vinden. Het thema is The Magic of Testing. Je kunt je nog steeds registreren, maar doe het wel snel, want  je hebt dus nog maar 6 dagen. Dus schiet op en registreer je hier. In afwachting van de start van het evenement telt TestNieuws de dagen af door elke dag een onderdeel van het programma in de schijnwerpers te zetten. Vandaag aandacht voor het TestLab.

Het Test Lab is ooit bedacht door de twee grondleggers Bart Knaack en James Lyndsay. Bezoekers kunnen in het Test Lab echte systemen testen, testtools leren kennen en onderling ervaringen uitwisselen. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot een begrip. Blijkbaar vinden testers niks leuker dan testen, want gedurende de gehele conferentie zijn er mensen bezig met puzzels, spelletjes en robots. Naast dit alles is het TestLab een plek geworden waar ervaringen worden gedeeld met collega testers. Er worden workshops gegeven door bekende testers en er zijn meestal prijzen te winnen voor de mooiste gevonden bug.

Het TestLab staat dit jaar onder leiding van Eddy Bruin en Stefana Ioana Chiorean, de zogenaamde Test Lab Masters. Ze worden bijgestaan door Raluca Duduman en Daan Koolman als zijnde Test Lab Apprentices. Dit jaar leren de fijne kneepjes van het TestLab vak om dan volgend jaar zelf het lab te runnen.

Het TestLab kende vorig jaar voor de eerste keer een TestLab Party, waar nu nog over gesproken wordt door de EuroSTAR organisatie. Het dak ging er af door het geluid van de muziek waarop Limbo dansende testers onder het genot van een drankje plezier maakten. Helaas zijn er voor de TestLab Party van dit jaar geen kaarten meer beschikbaar. Neemt niet weg dat een bezoek aan het TestLab tijdens EuroSTAR meer dan de moeite waard is. Dat is op zichzelf al een feest.

Wil je meer weten over het TestLab, kijk dan hier. Bevalt het je wat je ziet? Registreer je dan snel voor de EuroSTAR conferentie nu het nog kan.