PROCENTEC kiest Computest voor security nieuwe industriële IoT-toepassing

PROCENTEC levert oplossingen aan bedrijven in de industriële automatisering waarmee zij hun productieprocessen kunnen monitoren en analyseren. Om de security van Atlas, een nieuwe IoT-toepassing, te testen werkt PROCENTEC samen met Computest.

Downtime in productienetwerken is erg kostbaar. Maar tegelijkertijd worden netwerken door de integratie tussen fabrieksinstallaties en IT-systemen steeds complexer. Atlas wordt ingezet als onderdeel van het netwerk en biedt een dashboard dat alle apparaten in het netwerk inzichtelijk maakt. Zo kan niet alleen de status van netwerkonderdelen worden bekeken, maar zien klanten ook op welke softwareversie toepassingen draaien en hoe deze onderling zijn verbonden.

Atlas is wereldwijd in gebruik bij verschillende bedrijven zoals autofabrikanten, staalfabrieken en afvalverbranders en raakt direct de elementaire bedrijfsprocessen. “Uiteraard is het essentieel dat derden geen misbruik van onze toepassing kunnen maken en dat Atlas alleen wordt gebruikt waarvoor het is ontwikkeld”, vertelt Oscar Abbenhuis, Product Manager bij PROCENTEC. “Een product veilig maken is niet iets wat je erbij doet, maar echt werk waarvoor we specialisten inzetten. Om verzekerd te zijn van een waterdichte toepassing hebben we Computest ingeschakeld om Atlas aan verschillende security-testen te onderwerpen.”

Verbeterpunten
“Ik merkte in het eerste gesprek al dat er diepgaande security-expertise was. De experts van Computest zijn aan de slag gegaan en leverden binnen twee weken een uitgebreide rapportage. Hierin stonden enkele verbeterpunten waar we direct mee aan de slag konden. Daarmee hebben we Atlas nog veiliger kunnen maken.” Abbenhuis is ook te spreken over de samenwerking met Computest: “Je hebt echt te maken met professionals met kennis van zaken en die zich als partner opstellen zodat je heel soepel en prettig communiceert.”

Als bedrijf vindt PROCENTEC het belangrijk dat medewerkers zich bewust zijn van security-risico’s. Daarom heeft het Computest, als opvolging van de testwerkzaamheden en de prettige samenwerking, gevraagd Security Awareness trainingen te geven. “Met deze trainingen hebben we onze kennis verbreed en kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn. Verder blijven we Atlas continu ontwikkelen en bieden we in de toekomst bijvoorbeeld ook remote toegang. Het is fijn dat we hierbij kunnen vertrouwen op Computest als security-partner.”