Q42 blij met Mobile Test Lab

Q42 neemt alleen genoegen met het bouwen van de allerbeste apps en websites voor de eindgebruiker. En dus hebben de programmeurs uit Amsterdam, die webapplicaties maken voor onder meer PostNL en Radio 538, met softwaretester Polteq een belangrijke ‘achterwacht’ in de arm genomen. Is er een bug tussendoor geglipt? Bij Q42 weten ze: Polteq filtert ‘m eruit, voor een groot deel dankzij het unieke Mobile Test Lab. Zodat de app of website met een zeker gevoel live kan; klaar om de eindgebruiker optimaal van dienst te zijn.

Zomaar een donderdagmiddag op de burelen van Q42. Rutger Korstjens, softwaretester van Polteq, heeft een rijtje mobiele telefoons voor zich liggen, van Samsung (android)- tot iPhone (iOS)-toestellen. Hij test er een update op van een app die door Q42 gemaakt is. Naast hem staat een opengeklapte koffer met daarin nog meer devices – die komen nog aan de beurt. ‘Kijk’, zegt hij wijzend naar een van de schermen. ‘Daar ontbreekt een regel tekst. De eerste fout is gevonden.’

Die koffer naast hem, dat is ‘m dus: een van de varianten van het Mobile Test Lab van Polteq. Een kant-en-klare testomgeving waarmee Polteq op locatie, bij de klant dus, analyseert hoe een app draait op devices of in browsers, besturingssystemen en versies. Het is een dynamische box; voor elke testopdracht inventariseert Polteq welke devices of versies consumenten veelal zullen gebruiken voor de app. Dat verandert snel in deze tijd waarin technologische ontwikkelingen elkaar in hoog tempo opvolgen. Om de maand gaan er daarom verouderde toestellen uit en nieuwe toestellen in de koffer. Werkt de klant met oudere versies? Geen probleem, Polteq test op maat.

Lees hier verder.