Waternet en Salves onderscheiden met HPE Award

Waternet realiseert eigen klantgerichtheidsdoelstellingen door introductie van Agile en DevOps. Salves, specialist op het gebied van Scrum en software testing, is trotse winnaar van de HPE ‘Shining star award for Excellence’. Salves kreeg die award voor het programma dat is uitgevoerd bij Waternet en de presentatie die is gegeven op het HPE EMEA Customer forum 2017 in Dublin.

Waternet, het enige bedrijf in Nederland dat zorgdraagt voor de totale waterkringloop, heeft als doelstelling om voor 2020 80% van de klantcontacten te digitaliseren en af te handelen via de website en mobiele apps. Daarbij 30% doelmatiger te werken, een 8+ klant- en medewerkertevredenheid te realiseren en de assets digitaal te beheren. Om dat doel te bereiken startte in 2014 een groot veranderprogramma, waarbij software via de Agile werkwijze wordt ontwikkeld. Voor de introductie van DevOps en het werken volgens Scrum schakelde Waternet de hulp in van Salves.

Salves liet Waternet het belang inzien van testen en kwaliteitszorg. Voor het leveren van kwaliteitssoftware zijn drie dingen noodzakelijk: testen, een goede onderlinge samenwerking tussen de diverse Scrum-teams en een goede samenwerking met de business. Bij de introductie van DevOps heeft Salves op deze drie zaken veel nadruk gelegd, ondersteund door tooling.

Salves gebruikt uit de HPE-suite de onderdelen UFT (geautomatiseerd testen), Agile manager (procesbegeleiding) en ALM (requirements en testgevallen/bevindingen). Deze worden zo eenvoudig mogelijk ingezet. In plaats van hele frameworks neer te zetten, wat de meeste bedrijven doen, heeft Salves Waternet geadviseerd te starten met standaard tooling waarop alleen configuratie-aanpassingen zijn gedaan. Dat gaat eenvoudig aangezien Waternet de software als SaaS afneemt van HPE. Dat maakt schalen eenvoudig volgens het motto: Think big, act small, scale fast.