Laat hackers uw security testen

De reputatie van hackers is niet best. Google op de term ‘hacker’ en u ziet het meteen; hackers worden beschouwd als gevaarlijk, eng en zijn meestal mannen.

Ze zitten het liefst de hele dag over hun beeldscherm gebogen in een donkere kamer ‒ onherkenbaar omdat ze zich met duistere zaakjes bezighouden. Dus werken ze in hun eentje, met een capuchon of bivakmuts op. Volgens Petra Eikenboom van Global Knowledge klopt dit beeld niet. Volgens haar kunnen hackers zelfs een positieve bijdrage leveren uw security.

Het geschetste stereotype van een hacker strookt uiteraard niet met de realiteit. Al blijft het woord ‘hacker’ wel omgeven door negatieve associaties. “Zoek maar eens op het woord hacker via Google”, zegt Eikenboom. “Hackers lijken op Google een duister en eenzaam bestaan te leiden. Jammer want ze kunnen juist zo nuttig zijn!” Niet alle hackers hebben namelijk kwaad in de zin. Er zijn ‘black-hat hackers’ en ‘white-hat hackers’.

Lees de rest van dit artikel op Managersonline.nl