Bert Bouwmeester wordt SQS director Business Solutions

Van dienstverleners wordt steeds vaker verwacht dat ze regie voeren over processen van klanten om producten sneller naar de markt te brengen. Daarom is SQS Nederland vorig jaar begonnen met het inrichten van een Business Solutions unit met een Software Consultancy Service, Business Analyse en Programma-managementafdeling. Met de komst van Bert Bouwmeester als director Business Solutions is die organisatie nu compleet.

“Business wordt steeds complexer en samenhang belangrijker” zegt Bert Bouwmeester. “SQS wil niet alleen aan de test- en kwaliteitskantkant, maar ook aan de voorkant van verandertrajecten zo veel mogelijk betekenen voor klanten.”

Behalve verandermanagement (portfolio’s programma’s en projecten) biedt SQS sinds vorig jaar business analyse (BA) en secure-softwareconsultancy aan. “Met BA kijken we aan het begin van de keten wat er gedaan moet worden. Ook kunnen onze softwaredeskundigen in de code kijken om de kwaliteit daarvan te toetsen en bewaken testconsultants gedurende het hele project de kwaliteit.”

Wat Bouwmeester betreft is het ‘practice what you preach’. “Binnen SQS ontwikkelen we ook door. Vragen waar klanten mee worstelen, stellen we onszelf ook.” Onmiskenbaar voordeel is volgens Bouwmeester de wereldwijde omvang van het bedrijf. “Problemen die een klant van ons heeft, hebben we waarschijnlijk internationaal al een keer gezien en opgelost. Dit levert voor onze klanten versnellers op voor het wegnemen van deze problemen.”

De combinatie van lokale aanwezigheid en internationaal acteren is de reden dat Bouwmeester voor SQS heeft gekozen. “Ik ken geen andere bedrijven die dit complete pakket als onafhankelijke partij leveren. Daar ligt een enorme kans.” Nederland volgt SQS Ierland, Engeland en de Verenigde Staten, waar Business Solutions al eerder van de grond werd getild.

Bij zijn interne kennismaking met SQS, stuitte Bouwmeester bijvoorbeeld op een testcentrum in Duitsland waar een complete operations-room voor een grote haven was nagebouwd. “Dergelijke zaken tonen aan dat kwaliteit altijd voorop staat en dat SQS voor haar klanten een stap verder gaat in kwaliteitsdenken.”

In Nederland wint SQS steeds meer marktaandeel. Het bedrijf was al sterk vertegenwoordigd in de financiële sector, maar ziet ook het aantal klanten in andere branches toenemen. Zo adviseert SQS binnen de overheid bij het opzetten van kwaliteitssystemen voor het digitaliseren van documentenstromen en zijn business analisten actief in de vervoerssector.

Bouwmeester: “Die ontwikkelingen bieden ook mooie kansen voor onze professionals. Je ziet dat onze testconsultants interne opleidingen volgen met betrekking tot business analyse. Zo verhogen we de standaard van ons werk en bieden we ze een mooi loopbaanpad.”