Minder omzet Ordina maar uit rode cijfers

Ordina zag zijn omzet in 2016 met 1,3 procenr dalen naar 343,6 miljoen euro. De omzet in Nederland daalde met 5,8 procent naar 256,1 miljoen euro. De omzet in België/Luxemburg steeg met 14,6 procent naar 87,5 miljoen euro.

De nettowinst bedraagt 5 miljoen euro. Dat is beter dan 2015 toen het nettoverlies 3,2 miljoen euro bedroeg. Ordina wist verder 11 raamovereenkomsten ICT-inhuur bij de Nederlandse overheid te winnen.

Stépan Breedveld, ceo van Ordina zegt in een verklaring: “Na een matig vierde kwartaal, sluiten we 2016 winstgevend en schuldenvrij af. De omzet is het afgelopen jaar gedaald, met name in de overheidsmarkt en financiële dienstverlening in Nederland. In België/Luxemburg is de omzet en winstgevendheid sterk toegenomen. In Nederland is een sterke prestatie neergezet door de onderdelen die gespecialiseerd zijn in requirements, software development en testing. Alle aandacht is nu gericht op het ombuigen van de krimp naar groei in Nederland. Een goede basis hiervoor vormen de 11 raamovereenkomsten voor ICT-inhuur bij de Nederlandse overheid die we recentelijk hebben gewonnen. Daarnaast is in een krappe arbeidsmarkt het behouden en werven van medewerkers cruciaal. In 2017 willen we zevenhonderd professionals aannemen in Nederland en België/Luxemburg. De arbeidsmarktcampagne ‘Kijk jij verder dan code?’ ondersteunt deze ambitie.”

Bron: Dutch IT channel