Dodelijk ongeval Tesla lag niet aan AutoPilot

Het ongeluk met een Tesla waarbij vorig jaar mei een Amerikaanse bestuurder om het leven kwam, is niet te wijten aan een fout in de AutoPilot. Dit stelt de Amerikaanse NHTSA in een rapport naar aanleiding van het ongeval.

esla hoeft de modellen die met het semi-autonome systeem zijn uitgerust daarom niet terug te roepen, aldus de National Highway Traffic Safety Administration. De NHTSA heeft alleen gekeken of het systeem werkt zoals is gespecificeerd door de automaker, en dat wasvolgens de dienst het geval.

De toezichthouder waarschuwde dat systemen als AutoPilot die de rijtaken ondersteunen niet geschikt zijn om in alle mogelijke scenario’s goed te reageren en dat bestuurders daarom constant alert moeten blijven. AutoPilot kan bijvoorbeeld wel reageren op afremmende of stilstaande voorliggers, maar is niet ontworpen om te remmen als andere voertuigen de weg dwars oversteken, zoals gebeurde bij het ongeluk in mei.

Lees hier meer.