ALTEN start business unit Digital Enterprise

ALTEN Nederland, specialist in technische consultancy, engineering en IT, start op 1 januari 2017 officieel met haar nieuwe unit Digital Enterprise. De focus van deze business unit ligt op innovatieve dienstverlening in het domein van digitale transformatie. Digital Enterprise is onderdeel van de business line Information Technology, waarbinnen Test Services en Business Intelligence & Analytics al langer bestonden.

Digitale transformatie
Digitale transformatie is overal om ons heen: IT-systemen gaan in een rap tempo naar de cloud, mobile oplossingen zijn de norm, big data en analytics nemen een steeds centralere positie in. Technische veranderingen gaan snel en hebben grote impact op iedere bedrijfstak. Het Internet of Things, artificial intelligence en zelflerende machines; de komende jaren zal hun invloed nog meer voelbaar worden. Ieder bedrijf zal een digitale strategie moeten hebben om succesvol te blijven en zichzelf voortdurend uit te vinden.

Eric Haesen, Managing Director ALTEN Nederland, zegt hierover: “ALTEN heeft jarenlange ervaring met technologie op zowel high tech- als IT-gebied, variërend van consultancy tot het uitvoeren van volledige projecten. Kennis en innovatie staan bij ons centraal. Bij de huidige veranderingen in de digitale economie vinden veel ontwikkelingen juist op het snijvlak van technologie en IT plaats. Een aparte business unit die actief is op dit vlak, sluit aan bij deze ontwikkeling in de markt.”

Kue Cheong, Business Unit Manager Digital Enterprise: “Wij merken dat digitale transformatie hoog op de agenda van onze klanten staat. De urgentie die bedrijven ervaren om niet achter te blijven is hoog. We zijn dan ook blij dat we met deze nieuwe unit een complete dienstverlening aan kunnen bieden en daarmee onze klanten kunnen helpen.”