SQS wint contract bij ICTU

SQS Benelux heeft een meerjarig contract gewonnen bij ICTU. De komende jaren toetst de dienstverlener de architectuur en softwarekwaliteit voor de ICT-uitvoeringsorganisatie van de overheid.

“ICTU kent een hoge kwaliteitsstandaard. Voor onze consultants ligt daar een mooie uitdaging om onze diensten rondom technische software kwaliteit maximaal in te zetten”, stelt managing director Wilbert van den Bliek van SQS. Voor het bepalen van technische kwaliteit van software gebruikt SQS eigen en voor ICTU op maat gesneden markttools.

SQS verstevigt met deze overeenkomst haar positie bij de overheid en semi-overheid. Zo beoordeelde SQS of de software die gebruikt werd bij de provinciale-statenverkiezingen en waterschapsverkiezingen van 2015 voldeed aan de eisen van de Nederlandse Kieswet. Ook voor het dit gehouden referendum over het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne toetste SQS de software.