Computable werft opdrachtgevers usabilitytests

Studenten van de Haagse Hogeschool (HHS) hebben tijdens de minor ‘usability expert’ applicaties, websites of andere digitale producten getest op de gebruiksvriendelijkheid en bruikbaarheid. Computable heeft als ict-vaktitel de opdrachtgevers uit het bedrijfsleven en de publieke sector geworven voor de hogeschool. Opdrachtgevers zoals het Ministerie van Defensie delen hun bevindingen van de usabilitytests.

Reinier Morra van City4u liet twee producten door de minorstudenten testen: een platform voor burger interactiepunten en de gebruiksvriendelijkheid van een mobiele enquête applicatie. ‘Studenten kijken onbevangen naar onze producten. Ze hadden wel wat begeleiding nodig, maar daar krijg je ook wat voor terug. We ontvingen van de eerste groep een rapport met advies en de ander groep bood ons een mock-up demo app. We hebben zeker wat adviezen opgevolgd. Momenteel staan de activiteiten even op een laag pitje, maar we zouden zeker nog eens een product laten testen.’

Lees hier het hele artikel.