Test zelfrijdende auto op Testnet

SQS biedt bezoekers van Testnet de gelegenheid om hun rijvaardigheid te testen en een testscript uit te voeren in een zelfrijdende auto.

SQS werkt momenteel met veel fabrikanten van dit soort auto’s samen aan de ontwikkeling van programma’s voor kwaliteitsondersteuning. “Daarom kunnen we deze mogelijkheid aanbieden op Testnet”, zegt chief operations officer Ron Rouhof. Bezoekers van de beurs kunnen zich bij de stand van SQS opgeven voor de testrit in een Tesla model S. Ze nemen zelf plaats achter het stuur en ervaren hoe het is om de autopilot, lane change en autopark functie van de Tesla te gebruiken.

Door middel van de test wil SQS onder meer laten zien dat het testen van software niet alleen achter de computer gebeurt. Rouhof: “Software wordt steeds belangrijker en moet onder alle omstandigheden werken. Je moet 100 procent op een toepassing kunnen vertrouwen en daarom is het belangrijk dat een tester ook de praktijk ziet.”

Weekend test in Mercedes E-klasse
Behalve de testrit in een Tesla, biedt SQS in samenwerking met Mercedes Nederland, ook de mogelijkheid om een weekend lang een Mercedes uit de E-klasse te testen. Dit is geen electrische auto, maar beschikt wel over een vergelijkbaar systeem, drive pilot, die getest kan worden. Het testweekend wordt aan het einde van de beursdag verloot onder alle bezoekers die hun visitekaartje in de stand van SQS hebben achtergelaten.

Testnet wordt gehouden op 11 oktober in NBC Nieuwegein. Het thema is ‘testen met nullen en enen’. “Ik denk dat we daar met deze actie uitstekend bij aansluiten”, aldus Rouhof. De stand van SQS is te vinden op de beursvloer. De autotests vinden buiten voor het gebouw plaats.

Lees ook op Testnieuws: Testen van zelfrijdende auto vraagt om specifieke kennis