De testmanager krijgt een andere rol

Doordat testers zich hebben verbreed kan ook de testmanager zich ontplooien. De rol van testmanager ondergaat een verandering. Van iemand die op dagelijkse basis een team van testers dicteert, naar een breed georiënteerde kwaliteitsdenker in een faciliterende en adviserende rol. En dat geldt niet alleen voor agile-minded organisaties.

Het testvak is de laatste jaren flink volwassen geworden en testexperts zijn zélf ook steeds beter in staat hun eigen werk of dat van hun teams te managen. De Tester+ heeft al lang geen oogkleppen meer op, maar is vakinhoudelijk goed opgeleid, heeft zich verbreed en weet zich ook goed te profileren binnen andere disciplines rond het testvak. De ruimte die de testmanager daarmee krijgt is perfect te gebruiken om de QA-taak binnen een organisatie breder op te pakken. Een versmelting tussen testmanager en kwaliteitsmanager dus.

Lees hier het artikel van Thijs-Jan Gerbrands